Wynagrodzenia technika geodety

Cze wszystkim

To trochę pytanie tabu, ale być może będziesz w stanie pomóc mi znaleźć moje miejsce!

Jestem zatrudniony na umowę na czas określony w MŚP, która działa całkiem dobrze, a moja praca polega w zasadzie na wstępnym projekcie (badanie, modelowanie 3D), kosztorysowaniu, weryfikacji planów realizacji, monitorowaniu lokalizacji i wsparciu technicznym dla naszych różnych agencji rozsianych po całej Francji.

Podoba mi się, widzę tam siebie, a mój szef jest zadowolony z mojej pracy. Pakiet wynagrodzeń nie jest jednak zbyt atrakcyjny. Wynagrodzenie jest wypłacane przez 12 miesięcy, a ,.... Uh... nic. Ponadto wynagrodzenie brutto wynosi 2000 €/miesiąc, co może być poprawne na początku, ale mam 37 lat. Przyjąłem tę pensję, aby się postawić (ponieważ jestem świeżo przekwalifikowany), pokazać swoją wiedzę i umiejętności interpersonalne, ale z myślą, że w przypadku zatrudnienia poproszę o więcej, po sprawdzeniu się.

Mój szef już powiedział mi o moim przyszłym kontrakcie na czas nieokreślony, a ja uprzedziłem go, że zamierzam negocjować.

Co mi radzicie? Jak wysoko mogę zajść? Jaka jest Twoja pensja, jeśli jesteś po czterdziestce i jesteś technikiem? w ujęciu rocznym brutto, premie itp.

Boję się, że poproszę o zbyt dużo i nie będę wiarygodna. A jeśli pytam o niewiele, mogę potem siedzieć nad ewolucją wynagrodzenia, biorąc pod uwagę to, co słyszę tu i ówdzie w firmie... Teraz mówi się, że pensja musi być negocjowana na początku, bo podwyżki są tak trudne do uzyskania...

Dziękuję!

Czacza

Czyli 24 000 brutto rocznie 

które masz, jeśli będzie  to interesujące wiedzieć 

Twój COEF i określ dokładne zadanie, liczbę godzin 

Spójrz na reklamy, które leżą w sieci, w tym pracę tymczasową

Zobacz siatkę wynagrodzeń na naszym przyjacielu Google

3 polubienia

Witam

Nie chodzi tylko o pensję; Jestem w tej samej grupie wiekowej. Mam też trochę podanej pensji i żeby zobaczyć, ile jestem wart, wysłałem CV i mógłbym mieć 5000 więcej rocznie bez premii i tak dalej, ale nie robiłbym już tego, co lubię (kosztorysowanie, programowanie laserowe, kupowanie itp.), tam byłoby to tylko rysowanie. Musisz wiedzieć, czego chcesz. Aby prawidłowo się rozwijać, musiałbyś zmieniać firmy co 5 lat, ale oznacza to więcej podróży, ponieważ myślę, że firm takich jak ta, w której pracujesz, nie ma ich wiele.... Mając nadzieję, że udało mi się Ci trochę pomóc, myślę też, że mógłbyś zaplanować karierę i plan wynagrodzeń w swojej umowie zgodnie z celami, które mają zostać osiągnięte.

2 polubienia

Witam

Kliknij ten link, może dać ci pomysł....

http://droit-finances.commentcamarche.net/faq/26313-grille-des-salaires-syntec-pour-les-etam-et-les-cadres#salaires-des-etam

Cdt

1 polubienie

Albo ten

https://www.google.fr/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1GIGM_enFR674FR674&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=grille+de+salaire+metallurgie

1 polubienie

Nie bez znaczenia jest też lokalizacja: w Nicei nie mamy takiego wynagrodzenia jak w Guéret.
Nie bez znaczenia jest również wielkość firmy (MŚP jest zbyt ogólnikowe).
Zmiana po 35 czy 39 godzin w tygodniu?

To, co opisujesz jako stanowisko, jest bardziej kierownikiem projektu niż technikiem.

Osobiście, w Nicei, w firmie liczącej 10-15 osób, z 10 dodatkowymi latami, na pracę czysto techniczną (studia, rysowanie, zarządzanie parkiem informacyjnym) w ciągu 39 godzin, zarabiam więcej niż 30 tys. € rocznie. Ale rzeczywiście, mam prawie taką samą pensję, odkąd zostałem zatrudniony, którą dobrze wynegocjowałem (mając szczęście). Z drugiej strony mam pewną wolność czasową: brak narzuconego okresu zamknięcia, chyba że brakuje pracy (mamy dość cykliczną działalność), dobrą atmosferę.

Nie wiadomo też, jakie są Twoje obowiązki rodzinne i jaki styl życia chcesz...

Nic nie stoi na przeszkodzie, abyś podpisał umowę na czas nieokreślony (w najgorszym przypadku jesteś zablokowany na 3 miesiące) i kontynuował poszukiwania. Ponadto, biorąc pod uwagę Twoje stanowisko, masz dostęp do świetnego panelu firm, o które możesz ewentualnie zabiegać.

1 polubienie