Cze wszystkim
To trochę pytanie tabu, ale być może będziesz w stanie pomóc mi znaleźć moje miejsce!
Jestem zatrudniony na umowę na czas określony w MŚP, która działa całkiem dobrze, a moja praca polega w zasadzie na wstępnym projekcie (badanie, modelowanie 3D), kosztorysowaniu, weryfikacji planów realizacji, monitorowaniu lokalizacji i wsparciu technicznym dla naszych różnych agencji rozsianych po całej Francji.
Podoba mi się, widzę tam siebie, a mój szef jest zadowolony z mojej pracy. Pakiet wynagrodzeń nie jest jednak zbyt atrakcyjny. Wynagrodzenie jest wypłacane przez 12 miesięcy, a ,.... Uh... nic. Ponadto wynagrodzenie brutto wynosi 2000 €/miesiąc, co może być poprawne na początku, ale mam 37 lat. Przyjąłem tę pensję, aby się postawić (ponieważ jestem świeżo przekwalifikowany), pokazać swoją wiedzę i umiejętności interpersonalne, ale z myślą, że w przypadku zatrudnienia poproszę o więcej, po sprawdzeniu się.
Mój szef już powiedział mi o moim przyszłym kontrakcie na czas nieokreślony, a ja uprzedziłem go, że zamierzam negocjować.
Co mi radzicie? Jak wysoko mogę zajść? Jaka jest Twoja pensja, jeśli jesteś po czterdziestce i jesteś technikiem? w ujęciu rocznym brutto, premie itp.
Boję się, że poproszę o zbyt dużo i nie będę wiarygodna. A jeśli pytam o niewiele, mogę potem siedzieć nad ewolucją wynagrodzenia, biorąc pod uwagę to, co słyszę tu i ówdzie w firmie... Teraz mówi się, że pensja musi być negocjowana na początku, bo podwyżki są tak trudne do uzyskania...
Dziękuję!
Czacza