Napotykam problem w teorii prosty, ale nie mogę znaleźć sztuczki.
Mam plik części z około dziesięcioma konfiguracjami. Chciałbym zapisać każdą konfigurację w osobnym pliku, w formacie sldprt. Mała komplikacja, używamy PDM, który nazywa nowe części za pomocą licznika. Chcę, aby te nowe części były nazwane zgodnie z tym licznikiem (a nie nazwą oryginalnej części + sufiksem)
Jak to robimy?
Znalazłem eksporty w Stepie lub w STL, ale nie w sldprt.
Witam Kiedy repozytorium nadaje nazwy plikom? Istniały narzędzia do dzielenia konfiguracji, ale z pamięci nazwali pliki oryginalną nazwą + nazwą konfiguracji.
podczas pierwszego nagrania. Jeśli utworzę nową część, SW nazywa ją Element1, a gdy tylko zapiszę ją w repozytorium, jej nazwa jest automatycznie zmieniana za pomocą licznika.
Kliknij prawym przyciskiem myszy konfigurację, a następnie zapisz konfigurację jako nową część. Następnie wybierasz konfiguracje do wyeksportowania. Będziesz musiał ręcznie zmienić ich nazwę, aby zintegrować je ze skrzynią.
Gdy wybiorę kilka konfiguracji zgodnie z Twoją metodą, tworzy plik z wybranymi konfiguracjami. Ale nie jeden plik na konfigurację. Z drugiej strony, gdy mnie, gdzie chcę uratować, jeśli wybiorę sejf, nazwa jest poprawna.
Witam Musiałem mieć gdzieś makro z Cadware, które wykonało zadanie podziału. Mogę mieć go na dysku zewnętrznym, sprawdzę to dziś wieczorem, jeśli będę miał czas.
Bjr, Mam makro, które spełnia to zadanie. Nada to twojemu plikowi części nazwę twojej konfiguracji. Niech Moc będzie z wami. Separer_configuration.zip (683.3 KB)
Próbowałem użyć twojego makra, ale bez powodzenia. Przyznaję, że nie jestem dobry w makrach... Pobrałem twoje makro, a następnie otworzyłem moją część zawierającą wiele konfiguracji i uruchomiłem makro za pomocą narzędzia do makr → → uruchomić, ale otrzymuję ten komunikat o błędzie:
Witam W przeciwnym razie może to zrobić narzędzie do integracji z myCADtools Z drugiej strony, do nazewnictwa doda nazwę konfiguracji do nazwy oryginalnego pliku