Zapisywanie konfiguracji API

Cze wszystkim

Postanawiam przyjść i zadać pytanie tutaj, ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi... Utworzyłem makro, aby automatycznie zapisywać części mojego zespołu w pliku .slddrw. Na razie to działa, problem polega na tym, że ten zespół składa się z kilka razy tej samej części w innej konfiguracji! Zamiast więc tworzyć różne plany (co ma miejsce, gdy robię to ręcznie), po prostu zapisuję plany w tej samej konfiguracji pomieszczenia.

Przykład: mój zestaw zawiera:

• Załącznik 1
  • Załącznik 2 (konferencja 1)
  • Załącznik 2 (konf. 2)

I dostaję ten sam plan dla 2 różnych konfiguracji.

Mój kod to (wersja bardzo uproszczona):

Set Part = swApp.NewDocument(Modelsheet, 2, 0.2794, 0.4318) 'ouvre une MEP selon le model de fond

Set myView = Part.CreateDrawViewFromModelView3(sPathName, "*Dessus", PosX, PosY, 0) 'cree la vue de dessus a cette position

Part.ClearSelection2 True

Part.SaveAs (savepath) 
swApp.CloseDoc savepath

Dziękuję wszystkim, którzy będą mogli mi pomóc

Witam

Czy utworzony plan jest zgodny z aktywną konfiguracją, w której przechowywany jest model 3D? ?

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Patrząc na kod w żadnym momencie nie bierzesz pod uwagę konfiguracji więc sam tego nie zrobisz :)

4 polubienia

Witam

Oto przykład makra, które pozwala na zmianę konfiguracji każdego widoku planu, musisz być w stanie się nim bawić, aby zmienić konfigurację wszystkich widoków planu, które mają być umieszczone między tworzeniem a zapisywaniem.

Pozdrowienia

multiconfigswdraw.swp powiedział:
3 polubienia

Bardzo dziękuję za odpowiedzi! Przepraszam za opóźnienie, ale w międzyczasie trochę odcięło mnie od mnie nieprzewidziane zdarzenie.

Jest dobrze (i po prostu)". ReferencedConfiguration", którego brakowało mi z oczu, teraz wszystko działa!

Dziękuję!