Witam
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest, w części wielobryłowej, zarejestrowanie ciał poprzez przypisanie im numeru seryjnego jako nazwy pliku generowanej automatycznie za pomocą narzędzia " Numer seryjny " w PDM?
Z góry dziękuję
Witam
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest, w części wielobryłowej, zarejestrowanie ciał poprzez przypisanie im numeru seryjnego jako nazwy pliku generowanej automatycznie za pomocą narzędzia " Numer seryjny " w PDM?
Z góry dziękuję
Witam
Tak... I nie, ale tak w pewnym sensie:
Prawdopodobnie znasz funkcję Save Bodies... Umożliwi to zapisanie żądanych brył w plikach części...
ALE kiedy używałem PDM, korzystanie z narzędzia Numer seryjny PDM nie było obsługiwane.
(Nie wiem, czy to się zmieniło od tego czasu, ale powiedziałbym, że nie zmieniło się, odkąd widziałem prośbę o poprawę w tym punkcie:
Włącz generowanie numeru seryjnego (nazwa pliku z numerem seryjnym) po zapisaniu funkcji podziału)
Aby to zadziałało, musisz zarejestrować części jako część o jakiejś nazwie (na przykład użyj automatycznego nazywania na podstawie opisu nadwozia), a następnie wprowadzić te części do przepływu automatycznych przejść, które zmienią ich nazwy na numery seryjne.
Witam
Lub użyj skryptów wysyłania.