Zapisywanie treści w osobnych plikach

Witam,

Podczas badania wstępnego często tworzę teczki części składające się z kilku brył, a kiedy przechodzę do szczegółowego badania, chciałbym zapisać ciała w osobnych plikach.

Kiedy przechodzę przez proces zapisywania treści, zapisuje się go w osobnych plikach, ale pozostaje połączony z oryginalnym plikiem i w drzewie nie ma żadnych funkcji tworzenia.

Czy ktoś ma pomysł, aby móc zapisać ciała w osobnych plikach, zrywając połączenie z oryginalną częścią, ale zachowując funkcje tworzenia?

Jestem na SW 2016.

Z góry dziękuję.

1 polubienie

Blokowanie i przerywanie odniesień zewnętrznych

Można zablokować, odblokować lub przerwać odnośniki zewnętrzne następujących elementów:

Po zablokowaniu odniesień zewnętrznych komponentu istniejące odniesienia nie są już aktualizowane i nie można dodawać nowych odniesień do tego komponentu.

Po odblokowaniu odniesień zewnętrznych można dodawać nowe odniesienia lub edytować istniejące.

Po przerwaniu odniesień zewnętrznych istniejące odnośniki zewnętrzne nie są już aktualizowane i nie można ich przywrócić. Do komponentu można dodawać nowe odniesienia.

Aby zablokować, odblokować lub przerwać odnośniki zewnętrzne:

1. W drzewie tworzenia FeatureManager kliknąć prawym przyciskiem myszy operację, komponent, bryłę lub część i wybrać Lista odniesień zewnętrznych.

1. Wyświetl informacje i ustaw opcje w oknie dialogowym Odnośniki zewnętrzne.

2.  Kliknij przycisk OK.

Masz możliwość: Nie tworzyć Odnośniki zewnętrzne podczas projektowania elementów w kontekście złożenia.

@+

1 polubienie

Witam

Dla mnie jedynym rozwiązaniem, jeśli chcesz zachować historię kompilacji i zrobić "Zapisz jako" x razy, a w każdym utworzonym pliku zachowaj tylko te elementy, których potrzebujesz.

W przeciwnym razie, zamiast pracować w trybie części wielobryłowej w fazie wstępnej, należy pracować w złożeniu z komponentami wirtualnymi.

@+

9 polubień

Witam

Zapisz jako i usuń niechciane ciała...

Lub usuń zewnętrzne referencje z części za pomocą funkcji zapisu brył i uruchom FeatureWorks.

2 polubienia

Pomyślałem, że możliwe jest zapisanie ciał w osobnych plikach bez linku do oryginalnego pliku.

Zamierzam skopiować mój plik części tyle razy, ile jest ciał w tym czasie, i zamierzam przejrzeć mój sposób pracy, tworząc plik zespołu i wstawiając wirtualne części, jak wspomniał Coyote.

Dziękuję wam wszystkim.

1 polubienie