Podczas badania wstępnego często tworzę teczki części składające się z kilku brył, a kiedy przechodzę do szczegółowego badania, chciałbym zapisać ciała w osobnych plikach.
Kiedy przechodzę przez proces zapisywania treści, zapisuje się go w osobnych plikach, ale pozostaje połączony z oryginalnym plikiem i w drzewie nie ma żadnych funkcji tworzenia.
Czy ktoś ma pomysł, aby móc zapisać ciała w osobnych plikach, zrywając połączenie z oryginalną częścią, ale zachowując funkcje tworzenia?
Po zablokowaniu odniesień zewnętrznych komponentu istniejące odniesienia nie są już aktualizowane i nie można dodawać nowych odniesień do tego komponentu.
Po odblokowaniu odniesień zewnętrznych można dodawać nowe odniesienia lub edytować istniejące.
Po przerwaniu odniesień zewnętrznych istniejące odnośniki zewnętrzne nie są już aktualizowane i nie można ich przywrócić. Do komponentu można dodawać nowe odniesienia.
Aby zablokować, odblokować lub przerwać odnośniki zewnętrzne:
W drzewie tworzenia FeatureManager kliknąć prawym przyciskiem myszy operację, komponent, bryłę lub część i wybrać Lista odniesień zewnętrznych.
Wyświetl informacje i ustaw opcje w oknie dialogowym Odnośniki zewnętrzne.
Kliknij przycisk OK.
Masz możliwość: Nie tworzyć Odnośniki zewnętrzne podczas projektowania elementów w kontekście złożenia.
Dla mnie jedynym rozwiązaniem, jeśli chcesz zachować historię kompilacji i zrobić "Zapisz jako" x razy, a w każdym utworzonym pliku zachowaj tylko te elementy, których potrzebujesz.
W przeciwnym razie, zamiast pracować w trybie części wielobryłowej w fazie wstępnej, należy pracować w złożeniu z komponentami wirtualnymi.
Pomyślałem, że możliwe jest zapisanie ciał w osobnych plikach bez linku do oryginalnego pliku.
Zamierzam skopiować mój plik części tyle razy, ile jest ciał w tym czasie, i zamierzam przejrzeć mój sposób pracy, tworząc plik zespołu i wstawiając wirtualne części, jak wspomniał Coyote.