Zapisywanie złożenia w treści bez plików, które go tworzą

Witam

Mam zespół solidworks .asm, niestety nie mam już plików 3D, które składają się na ten zespół.

Mogę go otworzyć w solidworks w trybie dużego projektowania, mogę wykonywać pomiary, ukrywać obiekty, dokonywać cięć...
Nie mogę go jednak używać jako pełnoprawnego korpusu na przykład w innym montażu. To frustrujące.

Chciałbym zapisać ten plik zestawu w .prt lub .stp, aby móc przynajmniej używać go jako martwego ciała.
Czy masz jakąś technikę? Narzędzie "zapisz jako" jest wyszarzone w dużym projekcie.

Dziękuję za pomoc
Pozdrowienia

Moim zdaniem jest to niemożliwe, nie może wyeksportować pustego ciała (to, co otwierasz, to tylko reprezentacja graficzna, ale absolutnie nie jeden lub więcej obiektów).

Witam

Zwykle można to zrobić za pomocą edrawings, wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy zespół i otworzyć za pomocą, a następnie wybrać edrawings, a następnie zapisać jako i wybrać STL. To hack, przynajmniej znajdziesz 3D z ciałami

3 polubienia

Dziękujemy, możesz pobrać plik za pomocą pliku .stl z eDrawing.

Ale rzeczywiście, nie jest to optymalne. Zaczynamy od pliku woluminu, a kończymy na pliku graficznym siatki.
Nie można go użyć w zespole w takiej postaci, w jakiej jest, nie można umieszczać wiązań.
Aby to zrobić, siatka z przodu musi zostać przekształcona. Lepsze to niż nic.

Pozostaje tylko zamknąć temat, sprawdzając poprawność odpowiedzi, która rozwiązała Twój problem.

2 polubienia