Witam
Czy istnieje funkcja solidworks, która wykonuje szkic z nawinięciem szkicu, udało mi się zrobić szkic tylko za pomocą prostego wyciągnięcia. Chcę to zrobić za pomocą cewki.
Dziękuję za pomoc
galbage.sldprt powiedział:
Witam
Czy istnieje funkcja solidworks, która wykonuje szkic z nawinięciem szkicu, udało mi się zrobić szkic tylko za pomocą prostego wyciągnięcia. Chcę to zrobić za pomocą cewki.
Dziękuję za pomoc
Witam
Czy musisz wziąć pod uwagę za pomocą szkicu 3D podstawę swojego profilu
i zrób ekstrakt z ciała
Zobacz załączony obraz
W tej części uzwojenie, o które prosiłeś w poprzednim pytaniu, nie było przydatne
Wystarczyło wykonać projektowany szkic
i po wytłoczeniu według Twoich potrzeb
@+
Jak wykonać rzutowany szkic na powierzchni cylindrycznej
Idziesz do funkcji krzywej
a znajdziesz rzutowane krzywe
http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_DVE_PROJ_SKETCH.htm?id=a4573d3ae48a4e788490d3013e7e8f59
Zobacz załączony obraz
@+
Witam
Jeśli przez szkic masz na myśli usunięcie materiału, po prostu musisz wybrać tłoczenie zamiast tłoczenia w funkcji nawijania, jak w moim załączniku wykonanym w 2016 roku tak jak Ty.
Ciało ac kobra
Jest specyficzny dla form, kąty pionowe nie powinny być równe ani większe niż 90 stopni .
w przeciwnym razie nie możesz rozformować
@+
O tak M.... To prawda. Nie robię często małży.
Bonjouur,
nadal ten sam problem podczas rzutowania krzywej pokazuje, że szkic jest nadal otwarty, przekonwertowałem elementy, ale na próżno
co mam zrobić, proszę?
Czy każdy szkic został zaprojektowany tak, aby
Czyli 4 projekcje
te 4 projekcje przekształcają je w szkic 3D
i po wykonaniu każdego wytłoczenia
Zobacz załączony obraz
oraz za pomocą narzędzia do analizy projektów
Widzimy, że wszystko jest zielone
żądanie jest pozbawione kąta 3 stopni
który z + jest za pośrednictwem twoich podstawowych szkiców, które są jak na mój gust zbyt fasetowane
Upewniłbym się, że zminimalizuję wszystkie te aspekty, które są zbyt brzydkie
Zobacz załączony obraz
@+ ;-)