Cze wszystkim
W GSD zwykle trzeba zbudować elementy szkieletowe (punkty, linie, ...), aby następnie użyć funkcji, która utworzy powierzchnię (wyciągnięcie, obrót, przeciągnięcie itp.).
Często konieczne jest zbudowanie wierzchołków, następnie krawędzi przyszłej powierzchni, a następnie elementów, które będą definiować zachowanie powierzchni, punkty przecięcia, kierunki styczności itp.
"Podczas tworzenia zoptymalizowanej kopii elementy szkieletowe (kropki, ...) nie są interesujące. Przydatne są tylko dane wejściowe powierzchni i elementy, które zostały użyte do ich utworzenia.
Nie zawracamy sobie również głowy przechowywaniem historii, w wyniku czego kopiowanie i wklejanie rozjaśnia wykres i sprawia, że zaznaczenie jako rodzica jest bardziej widoczne tylko we wpisach kopii." (Cytat Franck).
Czy możesz zrobić mi mały filmik, aby zilustrować ten ostatni punkt? Bardzo prosty przykład będzie mi odpowiadał, ale tutaj nie widzę jeszcze procesu.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
P.S: po dyskusji z Franckiem (któremu jeszcze raz dziękuję za pomoc na forum), stworzyłem ten post, ponieważ może być interesujący dla innych osób.
Klasa A+