Witam
Po spotkaniu z 3Dsolutions w zakresie części inżynierii odwrotnej... Poszukujemy firmy zajmującej się obróbką skrawaniem w regionie paryskim do projektów obróbki skrawaniem i, jeśli to możliwe, do współpracy z SOLIDWORKS i Siemens NX.
Cdt
John
Witam
Po spotkaniu z 3Dsolutions w zakresie części inżynierii odwrotnej... Poszukujemy firmy zajmującej się obróbką skrawaniem w regionie paryskim do projektów obróbki skrawaniem i, jeśli to możliwe, do współpracy z SOLIDWORKS i Siemens NX.
Cdt
John
Cześć John!
Myślę, że nie jesteś we właściwej sekcji, aby złożyć taką prośbę.
Ponadto prawdopodobieństwo, że operator skontaktuje się z Tobą za pośrednictwem tych mediów, jest moim zdaniem bardzo niskie.
Myślę, że w pierwszej kolejności należy szukać operatora z typem maszyny przystosowanej do obróbki skrawaniem. Oznacza to, że są to cyfrowe maszyny do obróbki skrawaniem (CNC lub podobne). Ponadto zależy to od parku maszynowego operatora i jego stopnia integracji w górę i w dół. Nadal jest wielu operatorów, którzy ręcznie programują swoje NC.
Ponieważ większość operatorów maszyn nie używa natywnego oprogramowania CAD do programowania swoich maszyn, jest to raczej pytanie pomocnicze, które należy zadać na końcu: jaki rodzaj pliku chcą otrzymać. Ponadto czas i cena są prawdopodobnie ważniejszymi czynnikami niż samo pytanie o oprogramowanie AMHA.
Ale to tylko punkt widzenia: zrozumiesz to ;-)
Pozdrowienia
Witam
Aby odpowiedzieć na Twoje pytania Zozo_mp, szukam operatora z maszynami sterowanymi numerycznie i dobrze rozumiem, że plik operacyjny to pytanie, które należy zadać bezpośrednio do siebie. Jeśli chodzi o terminy i ceny, zostaną oczywiście wzięte pod uwagę, gdy projekty zostaną już złożone.
Czy będzie jakaś szczególna sekcja, która pozwoli mi uzyskać odpowiedzi na moje pytania?
Pozdrowienia