Pracuję nad projektem stworzenia biznesu. Moimi pierwszymi klientami byłyby firmy specjalizujące się w drewnie (okucia, meble, stolarstwo itp.) i korzystające z oprogramowania SolidWorks. Przeprowadzam badanie rynku i dlatego chcę zbliżyć się do tych firm, aby sprawdzić ich zainteresowanie tym, co mogę im przynieść. Pozwoli mi to przetestować adekwatność i wykonalność mojego projektu.
Jak możesz mi pomóc: Szukam listy firm specjalizujących się w drewnie (okucia, meble, stolarka, ...) i korzystających z oprogramowania SolidWorks.
Dziękuję manu67 i gt22, ale powinienem był być trochę bardziej precyzyjny.
Nie wchodząc w zbyt wiele szczegółów :
Szukam firm różnej wielkości, specjalizujących się w sektorze drzewnym i korzystających z SolidWorks, aby sprawdzić, czy mój projekt się sprawdza.
Firmy różnej wielkości, aby lepiej ukierunkować i dostosować moją ofertę.
Firmy specjalizujące się w sektorze drzewnym , ponieważ zamierzam odbyć szkolenie z zakresu stolarstwa. Jednak wszystkie branże mogą być zainteresowane moją ofertą, ale od czegoś trzeba zacząć. Jeśli mogę przynieść krytyczne oko, to jest to plus.
Firmy korzystające z SolidWorks, ponieważ stoi za nim programowanie VBA z API. Jestem specjalistą ds. studiów i rozwoju VBA w zakresie aplikacji Office Pack i przejdę pełne szkolenie z oprogramowania SolidWorks.
Nie chcę przeprogramowywać ani ulepszać oprogramowania, które już istnieje. Są inne firmy, które robią to bardzo dobrze!
Mój cel: automatyzacja procesów "szyta na miarę" za pomocą SolidWorks i/lub aplikacji pakietu Office (w szczególności Excel, ale nie tylko). Możliwości jest naprawdę wiele, ale mało znanych firmom.
Czy możecie mi pomóc znaleźć firmy, które spełniają te kryteria? W razie potrzeby wyślij mi prywatną wiadomość.
@Coyote: Interesują mnie firmy każdej wielkości. Na razie jestem w fazie inspekcji rynku. Chcę móc sprostać potrzebom różnych firm z ofertą dostosowaną do profilu. I tak, znam Swooda, bo już miałem z nimi kontakt.
Witam, to dobry projekt, który tu masz. Aby móc uzyskać całą listę firm dowolnej wielkości, które działają w świecie stolarki, która korzysta z oprogramowania, należy skontaktować się z autoryzowanymi sprzedawcami oprogramowania. W przeciwnym razie możesz znaleźć w Internecie kilka wskazówek, aby uzyskać tę listę. O ile mi wiadomo, oprogramowanie jest przeznaczone tylko dla firm lub osób prywatnych, które pracują w branży rurociągów, blach, produkcji, elektrycznych, a nie stolarki. Myślę, że do realizacji tego projektu potrzebne jest inne oprogramowanie. Zawsze możesz spróbować z Excelem. Za pomocą tego oprogramowania możesz zebrać wszystkie informacje o tych firmach. Nadal możesz opanować oprogramowanie, biorąc udział w szkoleniu online z programu Excel .