Przeczytałem samouczek i tak zacząłem od nowa, wykonując manewr w podobny sposób. Więc tym razem znowu zrobiłem pół skorupy. i zrobiłam też zszytą powierzchnię ze wszystkich stron...
Cóż, myślę, że musi być problem ze szwem twoich powierzchni (tak małym, że go nie widziałeś), ponieważ kiedy ładuję igs, nie ma problemów (więc koperta jest dobrze wykonana) i mogę nałożyć grubość na twoją pół kawałka
Dla całego elementu odzyskałem nieprawidłową powierzchnię (patrz załączone zdjęcie)
Jeśli nie musisz później edytować profilu, możesz zacząć od swoich igs, aby przedstawić swoją sprawę
Właśnie udało mi się uzyskać czarne linie na wszystkich powierzchniach, ale końce połowy kadłuba są nadal niebieskie. Czy to dlatego nadal nie mogę stać się grubszy?
Czy uważasz, że nawierzchnia jest dobrym rozwiązaniem? Właśnie próbowałem objętościowo, ale nie mogę zrobić bossa / gładkiego dołu środkowej części. Za dużo splajnu?
Teraz weź zakładkę, aby wyświetlić przekrój, aby sprawdzić, czy ciało jest pełne, czy puste?
Jeśli ciało jest pełne, to wygrywa
Weź niebieską linię, która powinna odpowiadać otworowi i przekształć ją w szkic, aby utworzyć rzędną materiału
Po wykonaniu tego usuwania materiału
Wystarczy na ostatniej powierzchni do utworzenia, aby powłoka działała, ponieważ jest to bryła, powinna działać, grubość skorupy będzie zależeć od promieni utworzonych w powierzchni