Cze wszystkim
Mam problemy ze zmianami grubości na tacy.
Nie mogę wymienić całkowitej grubości powierzchni na 0,60 mm....
Bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrowienia
Charlotte Ehling
derniere_barquette_compartimentee4.sldprt
Cze wszystkim
Mam problemy ze zmianami grubości na tacy.
Nie mogę wymienić całkowitej grubości powierzchni na 0,60 mm....
Bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrowienia
Charlotte Ehling
Witam
Właśnie spojrzałem i wymieniłem ocenę kadłuba z 0,7 na 0,6, przechodzi.
Czy to naprawdę jest problem?
W przeciwnym razie staram się inaczej.
Witam
Zrobiłem tak jak @Jose-accessa, ale pozwalam sobie opublikować go ponownie, ponieważ myślę, że musisz zmodyfikować grubość wargi, aby wszystko było w izo-grubości.
Miłego dnia
Witam
Dziękuję za odpowiedź, ale próbowałem otworzyć twój plik, ale grubości pozostają takie same na poziomie 0,70 mm.
Czy możesz odesłać mi właściwy plik, na który patrzę.
Ponadto wszystkie grubości muszą wynosić 0,60 mm, a taca musi ważyć od 30 do 31 gramów.
Bardzo dziękuję za reakcję,
Pozdrowienia
Charlotte Ehling
Zmierzyłem wszystkie grubości i mam 0,6mm. Z drugiej strony mam masę 35 gramów.
Czy problem naprawdę tkwi w grubości?
Nie mogę otworzyć wersji to SW2013 i jestem w 2012 roku
Czytając wątek masz 9% za dużo masy
2 opcje
Zmniejsz grubość do 0,576
zmniejszyć powierzchnię (pofałdowanie do trzymania tacy) o 4,5%
To prawda, że odpowiadam, nie widząc niczego, więc może powinienem się powstrzymać
Mile widziany plik JPEG
@+ ;)
Zwiększyłem grubość do 0,576 mm i zmniejszyłem wargę o 0,27 mm (4,5% z 6 mm), która sama w sobie ma grubość 0,576 mm.
Gromadząc te dwa, dochodzę do 33,95 g :-(
@ mathieu.koch,C.ehling
Umieściłem tylko wizualizację lub zrzut ekranu w 2012 roku, aby spróbować lepiej zrozumieć problem i spróbować znaleźć realne rozwiązanie
Nie mając wizji, nie jest łatwo dać przewodnik
Ta taca ma zmarszczki dla jej podparcia i oporu
może zminimalizować wspomniane fale
a visu proszę
@+ ;)
@gt22, cofnąłem się do fragmentu mojej poprzedniej odpowiedzi, abyś mógł go przeczytać.
zmniejsz, jeśli to możliwe
Rozmiar tacy poprzez skalowanie
Model częściowy lub model wielokątny można skalować względem jego środka ciężkości, początku układu współrzędnych modelu lub układu współrzędnych.
Dziękuję Mathieu, Cehling umieścił jpg
Otwieranie wierszy kodu tylko w kroku
@+ ;)
Teraz musimy wiedzieć, czy tacę można zmienić zgodnie z propozycją@gt22 czy też ma ograniczony rozmiar. Konieczna będzie wtedy zmiana wielkości urlopu lub po prostu konkretnej funkcji. Ale do tego potrzebujemy więcej informacji. :-)
Witam
Myślę, że skomplikowałeś swoje życie pod względem projektu! :-)
Zgodnie z ogólną zasadą, w SolidWorks należy starać się grupować zaokrąglenia o tym samym promieniu w tę samą funkcję, wykonywać je tak późno, jak to możliwe, a następnie należy również wykonywać funkcję powłoki tak późno, jak to możliwe. W ten sposób będziesz mieć tylko jedną funkcję powłoki, którą możesz kontrolować za pomocą żądanej wartości. Promienie wewnętrzne zostaną automatycznie wykonane w stosunku do twojego zewnętrznego kształtu. Podam przykład (SW2013) dla zilustrowania mojej propozycji. Mam nadzieję, że pomoże Ci w realizacji Twojej przegródki na tacę.
Pozdrowienia
Cześć Charlotte
+ Patrzę na twoją tacę + Zadaję sobie pytania
Chciałbym zrozumieć, w jaki sposób próbowałeś stworzyć tę tacę
Krzywe nie są jednorodne
W twoim przykładzie nie jest możliwe włożenie ich jeden na drugi, a ja uważam, że powinno to być możliwe, jest to zasadniczo cel transportu i przechowywania
(łuki wzdłużne/kąt tacy)
2 krzywe usztywnienia nie są różnymi częściami poziomymi
Krzywe kątów tak samo
Połączenie krzywych i kątów usztywnienia wprawia mnie w zakłopotanie
Daj nam + info
wymiary, objętość użytkowa
@+
Dziękuję wszystkim za rady, pracuję na Solidworks dopiero od 2 miesięcy i mam pewne problemy....
Dziękuję za informacje o projekcie, bardzo dobrą stronę i bardzo dobre rady....
Pozdrowienia
Charlotte