Grubość linii wirtualnych skrzyżowań - SolidWorks

Witam

Jak  ustawić grubość linii dla wirtualnego skrzyżowania?

W załączonym przykładzie jest bardzo gruby i nie wiem, gdzie to naprawić.

Z poważaniem

intersections_virtuelles.jpg

Rzeczywiście, są trochę duże.

Klikając na nią, nie widzisz ich odpowiedniej warstwy, jeśli takową mają?

Może to głupie, co powiem, ale wybierając swoje wirtualne skrzyżowanie, próbowałeś pobawić się warstwami?

1 polubienie

Pomoc Solidworks: "Wirtualne skrzyżowanie tworzy punkt szkicu w wirtualnym punkcie przecięcia dwóch elementów szkicu."

Tak więc, domyślam się, że są to elementy szkicu, spróbuj zmienić czcionkę linii w swoich opcjach.

Obraz CF

Cdt

Joss

intersectionvirtuelles.png
3 polubienia

A jeśli zmienisz styl linii, jak to wygląda?

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/Sldworks/HIDD_Layers.htm

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/Sldworks/Line_Format.htm

@+ ;-))
1 polubienie

Tego typu rzeczy powinny znajdować się w "Właściwościach dokumentu", ale nie widzę nic konkretnego w zakładce "Wirtualne skrzyżowania"

2 polubienia

Nie ma warstwy.

Są to wirtualne skrzyżowania wykonane na planie, aby móc je zwymiarować.

Wymiarowanie jest w porządku, ale linie są zbyt grube i jeśli je wybiorę, ikony, takie jak grubości lub kolory, są wyszarzone.

Zobacz ten link

http://help.solidworks.com/2012/French/solidworks/sldworks/HIDD_OPTIONS_VIRTUAL_SHARPS.htm

Aby dostosować opcje wyświetlania dla skrzyżowań wirtualnych:

1 polubienie

@gt22

Wypróbowałem już wszystkie opcje, wszystkie są grube.

tak, ale jeśli zamiast tego wstawisz gwiazdkę

Zmienia ogólny wygląd i nie przeszkadza zbytnio w rysowaniu, prawda?

@+ ;-))

Czy próbowałeś zmienić czcionki linii, jak pokazano w moim innym poście?

0 Joss

Tak, to nie ma znaczenia.

Jestem posłem do Parlamentu Europejskiego

Tak, widziałem ^^
W przeciwnym razie spróbuj zmienić wszystkie grubości jeden po drugim, a nie tylko jedną z krzywych szkicu, musi być taka, która kontroluje twoje wirtualne skrzyżowania :-/

Kolejną osobliwością jest to, że dzieje się to w zależności od stacji roboczej. (patrz zdjęcie)

Jednak w opcjach systemu nie widzę też nic dotyczącego wirtualnych skrzyżowań...

0.jpg
1 polubienie

Cześć Alain, aby dowiedzieć się, skąd to pochodzi, spróbuj skrzyżować swoje modele: model układu domu w pracy...

Pozwoli Ci to dowiedzieć się, czy pochodzi z: modelu rysunku (bardzo prawdopodobne), modelu pomieszczenia (tak, wiem, ale skoro już przy tym jesteśmy!), a nawet konfiguracji (plik sldreg za pomocą narzędzia do kopiowania parametrów).

Czy kiedy robisz wydruk lub plik PDF, też tak pozostaje? 

Bo takie rzeczy już mi się przydarzyły. Tam, gdzie reprezentacja solidworks była zbyt gruba, ale w druku nikel (błąd wyświetlania prawdopodobnie z tego czy innego powodu)

Witam

Proponowane tutaj rozwiązanie:

Czy muszę tłumaczyć?

Zasadniczo utwórz nową linię, a następnie nie umieszczaj pierwszego punktu, ale przejdź do narzędzia do formatowania linii, aby zmienić grubość. Myślę też, że musimy ponownie wstawić wirtualne skrzyżowania.

https://forum.solidworks.com/thread/8589

Możesz spróbować jeszcze jednej rzeczy (przynajmniej wcześniej mi się to udało): 

Na rysunku wybierz narzędzie linii, ale nie rysuj jej w odpowiedni sposób. Teraz przejdź do paska narzędzi Format linii i zmień ustawienie grubości na cienką. W tym procesie możesz utracić polecenie linii, ale teoretycznie spowoduje to, że następna naszkicowana linia, lub punkt w tym przypadku, zostanie ustawiona na grubości, która została wstępnie wybrana. 

Prawdopodobnie możesz tego użyć, aby przejść do "Domyślnego", ale najpierw spróbowałbym tego, aby naprawić format punktów. 

Nie wiem, czy to błąd, ale od lat jest to dla mnie obejście. 

Bingo

To dobry @.PL!

Najpierw musisz zmienić grubość linii, a następnie wykonać wirtualne przecięcie.

Te, które zostały już narysowane, nie mogą być już modyfikowane.

Jeszcze jedna rzecz, którą zrozumiałem

1 polubienie