Grubość obrysu w ramce

Witam wszystkich,

Na rysunku jednego z moich produktów zrobiłem szczegółowy widok siatki. Ta sieć jest identyczna z wieloma odniesieniami, więc żałuję, że nie muszę robić tego widoku za każdym razem. Dlatego chciałbym stworzyć z niego blok, aby wystarczyło wstawić go jako blok do innych moich rysunków. Problem polega na tym, że w moim widoku szczegółów linie mają odpowiednią grubość, ale kiedy przekształcam się w blok, tracę te grubości i kończę z prostym "rysunkiem", w którym wszystkie linie są identyczne.

Więc moje pytanie brzmi: Czy mógłbyś mi powiedzieć, jak zachować te różne grubości obrysu w bloku? Lub po utworzeniu bloku, jak edytować pociągnięcia?

Dziękuję za odpowiedzi i życzę miłego dnia

Witam

dlaczego nie zrobić sitodruku, a następnie przyciąć, a następnie wkleić swój obraz w swoich posłach, jak chcesz...

3 polubienia

Tak, to rzeczywiście rozwiązanie, o którym niekoniecznie pomyślałem... Ale to mniej. "oficjalny". Chyba, że źle zrozumiałem cel tych bloków.

2 polubienia

Witam

Czcionki liniowe w solidworks są zarządzane za pomocą Narzędzia ==> Opcje ==> Właściwości dokumentu

Niestety, nie możesz zarządzać czcionkami wiersz po wierszu.

Rozwiązanie zaproponowane przez ac cobra 427 wydaje mi się najprostsze. Co więcej, jest to nie mniej "oficjalne" niż hakowanie, które będzie musiało zostać wykonane, aby zarządzać tymi grubościami za pomocą właściwości dokumentu.

2 polubienia

Oboje macie rację, dziękuję za odpowiedzi!

2 polubienia

W górę!

Ponownie otwieram ten temat, ponieważ próbowałem wstawić obraz, jak powiedzieliśmy, ale jest on bardzo słabej jakości, kiedy nie powinien. Czy wiesz, czy istnieje lepszy format, lepsze ustawienia, których można użyć, aby to zrobić?