Nie wiem, czy jest tabela, bo to będzie zależało od materiału, kroku, przenoszonych sił,... !
Ze swojej strony w stali biorę wysokość nakrętek Hm jako odniesienie.
Nie wiem, czy jest tabela, bo to będzie zależało od materiału, kroku, przenoszonych sił,... !
Ze swojej strony w stali biorę wysokość nakrętek Hm jako odniesienie.
Witam
Ogólnie rzecz biorąc, jest to co najmniej 1 raz średnica (dla blachy M12 - 12mm grubości)
Następnie grubość tę można nieznacznie zmniejszyć, wszystko będzie zależało od funkcji Twojego zespołu.
Na przykład w przypadku mocowania pokrywki na pojemniku i nie ma nacisku, można umieścić blachę o grubości 10 mm.
Ale wręcz przeciwnie, jeśli funkcja montażowa musi wytrzymać naprężenie (takie jak zwiększenie ciśnienia, zawieszenie ładunku).... Tam lepiej liczyć na 1,5-krotność średnicy. Czyli odc.18 w tym przypadku.
Następnie, jeśli naprawdę potrzebujesz wsparcia "technicznego", musisz zwrócić się do "omaro"
Zobacz ten link
http://metaluver.wifeo.com/documents/Le-taraudage.pdf
Głębokość gwintownika
Śruba ciągnie za gwinty. Zbyt mocne dokręcenie może spowodować jego pęknięcie (lub nieprawidłowe gwintowanie). Zalecana jest głębokość gwintowania, która umożliwia montaż :
Standardowe nakrętki mają grubość około jednego raza większą od średnicy nominalnej. Dzieje się tak, ponieważ materiały są wystarczająco mocne.
Typowe wartości momentu gwintowania w funkcji gwintowanego gwintu.
Metryczne do Zakres ThreadRide
M 2,5 - 3 =50 - 95 Ncm
M 3 - 4 =100 - 230 Ncm
M 4 - 6 =240 - 440 Ncm
M 6 - 10 = 450 - 700 Ncm
M 10 - 12 =710 - 1300 Ncm
Proszę bardzo
@+ ;-)
Istnieje również ta strona, która pozwala obliczyć minimalną grubość:
http://www.technocalcul.com/FR/calcul-profondeur-implantation-vis.html
Muszę podeprzeć 40 kg za pomocą 4 M8, w 2 kwadratowych rurkach o grubości 5.
Dziękuję za odpowiedzi ;)
Jeśli Twoja tuba to po prostu S235, 4xM6 będzie dla Ciebie wystarczająca!
Edycja: Oczywiście z wysokiej jakości (mini 8.8).
Ma 304 litry
Osobiście powiedziałbym, że działa (oczywiście aby zobaczyć warunki użytkowania). Aby się upewnić, użyj wkładek!
Uh, dla mnie, przynajmniej w stali jest to ep=1,5 x Ø, a w aluminium jest to ep= 2 x Ø
Jeśli chcesz mieć mniejszą grubość, musisz położyć koniec
304 l jest dość elastyczny, więc mały rozmiar średnicy o średnicy 8 powinien wystarczyć na ładunek
Jeśli chcesz, aby skóra była do stukania, wydaje się krótka, więc włóż najlepiej
@+ ;-)
Witam
W załączeniu znajduje się dość prosta tabela.
40 kg to zupełnie nic.
Z drugiej strony, prostą i tanią rzeczą do zrobienia, jeśli masz miejsce, jest umieszczenie oprócz gwintu w rurce, podkładki i nakrętki. Pozwoli to usztywnić całość i uniknąć poluzowania się z czasem w przypadku wibracji.
S.B
40 kg na grubości 5, możesz położyć M5 i nadal przejdzie z dużym marginesem ...
Ryzyko związane ze, które są zbyt duże w stosunku do grubości, polega na tym, że ryzykujesz pogorszenie gwintu tylko przez dokręcenie!
Zobacz dodatkowo te linki
Więcej informacji: http://www.lyc-vaucanson-lesmureaux.ac-versailles.fr/spip/IMG/pdf/Cours_-_La_liaison_complete_demontable_par_elements_filetes.pdf
http://joho.p.free.fr/EC/COURS%20DOC/Vis/LONGUEUR%20DES%20TARAUDAGES%20ET%20GOUJONS.pdf
@+ ;-)
Witam
Podążaj za tym linkiem i wypełnij różne cechy, a da ci to, czego chcesz.
Mam nadzieję, że ci pomogłem.
Pozdrowienia.
Jeśli chodzi o zasadę 1,5D w stali i 2D w aluminium, dotyczy ona nieprzelotowych otworów gwintowanych. Ponieważ śruba nie przechodzi do końca kranu, konieczne jest zapewnienie dodatkowej długości gwintownika, więc otrzymujemy średnio 1D w stali i 1,5D w aluminium zaangażowanych w gwintowanie.
Jeśli usuniemy koniec, sfazowany, znajdziemy się na 0,8D w rzeczywistym chwycie (tj. wysokości nakrętki Hu).
W przypadku @Batch123!, 4 na 40kg w grubości 5mm, wybiorę M6: więcej gwintów w uchwycie niż M8 i mniejsze ryzyko zepsucia gwintu niż M5, zwłaszcza jeśli jest dokręcany przez faceta z uchwytem.
Następnie, aby wszyscy się zgodzili, mogę dostarczyć sprzęt do spawania TIG... Nigdy nie wiadomo... Ja to tak ujmuję... ;-)
.
W naszej firmie stosujemy gwinty odkształcające.
Nasza zasada projektowania dla tych gwintów to 4-krotność skoku, aby mieć wystarczającą ilość materiału wokół otworu.
Witam
Nie wiem, czy to ci pomoże, ale w mojej firmie pracuję prawie ze stalą nierdzewną, zrobię to na wszelki wypadek, jeśli masz tylko 4, albo włożysz M8, albo M10, a ja, aby przykręcić je na kwadratowej rurze, będę gwintować i spawać pręty gwintowane, abyś musiał tylko włożyć nakrętki, jeśli to jest możliwe w twojej konfiguracji, mam nadzieję, że jestem zrozumiały.
Klasa A+
Jeśli nie chcesz być emm... Nie jest to jednak regułą, która jest zgodna z normami
Spójrz na tę nakrętkę klatkową ze stali nierdzewnej, aby zaciskać na ślepo
http://www.interinox.fr/commerce/download/Catalogue_Visserie.pdf
i wyjaśniasz im swój problem z częścią do wsparcia
tak, aby gwarantował Ci nasadkę do ściegu prętowego
Problem z pieniędzmi :
Proszę wejść
+ Szybki i gwarantowany montaż wkładki
@+ ;-)
Wracam do tego co mówiłem, myślę, że będzie lepsze, bo u mnie głównie używam wkładek na cienkiej blasze od 1,5mm do 2,5mm, to naprawdę wtedy nie da się inaczej zrobić, poza tym czy ma się odpowiednie szczypce? bo jeśli to jest obecne, masz trochę na "radiozapasowym" w niezbyt drogich, ale moim zdaniem wytrzyma więcej niż dobrze 40 kg, zwłaszcza z 4xM8 lub nawet 4xM10 !!