Witam wszystkich,
Szukałem płyty o minimalnych grubościach do wykonania gwintu (np. z M2 do M20) w blasze (np. od 1mm do 15mm).
Dziękuję i życzę miłego dnia!
Witam wszystkich,
Szukałem płyty o minimalnych grubościach do wykonania gwintu (np. z M2 do M20) w blasze (np. od 1mm do 15mm).
Dziękuję i życzę miłego dnia!
Nie wiem, czy jest tabela, bo to będzie zależało od materiału, kroku, przenoszonych sił,... !
Ze swojej strony w stali biorę wysokość nakrętek Hm jako odniesienie.
Witam
Ogólnie rzecz biorąc, jest to co najmniej 1 raz średnica (dla blachy M12 - 12mm grubości)
Następnie grubość tę można nieznacznie zmniejszyć, wszystko będzie zależało od funkcji Twojego zespołu.
Na przykład w przypadku mocowania pokrywki na pojemniku i nie ma nacisku, można umieścić blachę o grubości 10 mm.
Ale wręcz przeciwnie, jeśli funkcja montażowa musi wytrzymać naprężenie (takie jak zwiększenie ciśnienia, zawieszenie ładunku).... Tam lepiej liczyć na 1,5-krotność średnicy. Czyli odc.18 w tym przypadku.
Następnie, jeśli naprawdę potrzebujesz wsparcia "technicznego", musisz zwrócić się do "omaro"
Zobacz ten link
http://metaluver.wifeo.com/documents/Le-taraudage.pdf
Głębokość gwintownika
Śruba ciągnie za gwinty. Zbyt mocne dokręcenie może spowodować jego pęknięcie (lub nieprawidłowe gwintowanie). Zalecana jest głębokość gwintowania, która umożliwia montaż :
Standardowe nakrętki mają grubość około jednego raza większą od średnicy nominalnej. Dzieje się tak, ponieważ materiały są wystarczająco mocne.
Typowe wartości momentu gwintowania w funkcji gwintowanego gwintu.
Metryczne do Zakres ThreadRide
M 2,5 - 3 =50 - 95 Ncm
M 3 - 4 =100 - 230 Ncm
M 4 - 6 =240 - 440 Ncm
M 6 - 10 = 450 - 700 Ncm
M 10 - 12 =710 - 1300 Ncm
Proszę bardzo
@+ ;-)
Istnieje również ta strona, która pozwala obliczyć minimalną grubość:
http://www.technocalcul.com/FR/calcul-profondeur-implantation-vis.html
Muszę podeprzeć 40 kg za pomocą 4 M8, w 2 kwadratowych rurkach o grubości 5.
Dziękuję za odpowiedzi ;)
Jeśli Twoja tuba to po prostu S235, 4xM6 będzie dla Ciebie wystarczająca!
Edycja: Oczywiście z wysokiej jakości (mini 8.8).
Ma 304 litry
Osobiście powiedziałbym, że działa (oczywiście aby zobaczyć warunki użytkowania). Aby się upewnić, użyj wkładek!
Uh, dla mnie, przynajmniej w stali jest to ep=1,5 x Ø, a w aluminium jest to ep= 2 x Ø
Jeśli chcesz mieć mniejszą grubość, musisz położyć koniec
304 l jest dość elastyczny, więc mały rozmiar średnicy o średnicy 8 powinien wystarczyć na ładunek
Jeśli chcesz, aby skóra była do stukania, wydaje się krótka, więc włóż najlepiej
@+ ;-)
Witam
W załączeniu znajduje się dość prosta tabela.
40 kg to zupełnie nic.
Z drugiej strony, prostą i tanią rzeczą do zrobienia, jeśli masz miejsce, jest umieszczenie oprócz gwintu w rurce, podkładki i nakrętki. Pozwoli to usztywnić całość i uniknąć poluzowania się z czasem w przypadku wibracji.
S.B
40 kg na grubości 5, możesz położyć M5 i nadal przejdzie z dużym marginesem ...
Ryzyko związane ze, które są zbyt duże w stosunku do grubości, polega na tym, że ryzykujesz pogorszenie gwintu tylko przez dokręcenie!
Zobacz dodatkowo te linki
Więcej informacji: http://www.lyc-vaucanson-lesmureaux.ac-versailles.fr/spip/IMG/pdf/Cours_-_La_liaison_complete_demontable_par_elements_filetes.pdf
http://joho.p.free.fr/EC/COURS%20DOC/Vis/LONGUEUR%20DES%20TARAUDAGES%20ET%20GOUJONS.pdf
@+ ;-)
Witam
Podążaj za tym linkiem i wypełnij różne cechy, a da ci to, czego chcesz.
Mam nadzieję, że ci pomogłem.
Pozdrowienia.
Jeśli chodzi o zasadę 1,5D w stali i 2D w aluminium, dotyczy ona nieprzelotowych otworów gwintowanych. Ponieważ śruba nie przechodzi do końca kranu, konieczne jest zapewnienie dodatkowej długości gwintownika, więc otrzymujemy średnio 1D w stali i 1,5D w aluminium zaangażowanych w gwintowanie.
Jeśli usuniemy koniec, sfazowany, znajdziemy się na 0,8D w rzeczywistym chwycie (tj. wysokości nakrętki Hu).
W przypadku @Batch123!, 4 na 40kg w grubości 5mm, wybiorę M6: więcej gwintów w uchwycie niż M8 i mniejsze ryzyko zepsucia gwintu niż M5, zwłaszcza jeśli jest dokręcany przez faceta z uchwytem.
Następnie, aby wszyscy się zgodzili, mogę dostarczyć sprzęt do spawania TIG... Nigdy nie wiadomo... Ja to tak ujmuję... ;-)
.
W naszej firmie stosujemy gwinty odkształcające.
Nasza zasada projektowania dla tych gwintów to 4-krotność skoku, aby mieć wystarczającą ilość materiału wokół otworu.
Witam
Nie wiem, czy to ci pomoże, ale w mojej firmie pracuję prawie ze stalą nierdzewną, zrobię to na wszelki wypadek, jeśli masz tylko 4, albo włożysz M8, albo M10, a ja, aby przykręcić je na kwadratowej rurze, będę gwintować i spawać pręty gwintowane, abyś musiał tylko włożyć nakrętki, jeśli to jest możliwe w twojej konfiguracji, mam nadzieję, że jestem zrozumiały.
Klasa A+
Jeśli nie chcesz być emm... Nie jest to jednak regułą, która jest zgodna z normami
Spójrz na tę nakrętkę klatkową ze stali nierdzewnej, aby zaciskać na ślepo
http://www.interinox.fr/commerce/download/Catalogue_Visserie.pdf
i wyjaśniasz im swój problem z częścią do wsparcia
tak, aby gwarantował Ci nasadkę do ściegu prętowego
Problem z pieniędzmi :
Proszę wejść
+ Szybki i gwarantowany montaż wkładki
@+ ;-)