Tworzę radom pod antenę. Za pomocą kilku szkiców stworzyłem powierzchnię mojego radomia. Chciałbym dać mu gruby (2,5mm). Ale niemożliwe, wypiłem. Albo robię to źle, albo jest problem z konstrukcją moich powierzchni
w załączeniu jest plik, nad którym pracuję, jeśli ktoś ma pojęcie o problemie radom-test-1. SLDPRT (679.0 KB) . Z góry dziękuję za pomoc.
Pamiętaj, aby podać wersję Solidiworks za każdym razem, gdy publikujesz plik SLD* Przypuszczalnie używasz licencji wyższej niż 2022, ponieważ nie mogę jej otworzyć... Zrzuty ekranu są więc w tym przypadku znaczące (część i drzewo konstrukcyjne).
Uwaga: Nie wiedziałem, co to jest kopuła antenowa...
Rzeczywiście, funkcja " Zagęścić " odmawia wykonania zadania. Stąd pomysł na kopanie... Generowanie powierzchni za pomocą funkcji " Gładkie" przy użyciu szkiców skutkuje mniejszą ilością wgnieceń geometrii. Dodając płaską powierzchnię do podstawy kopuły, możliwe jest zszycie wszystkich powierzchni ze sobą poprzez generowanie objętości. Na koniec funkcja " Shell " akceptuje wygenerowanie kształtu o grubości 2,5 mm.