Mapa bazowa grubości obrysu — warstwa

Witam

Tytuł nie jest zbyt jednoznaczny, więc szczegółowo opiszę mój problem,
Gdy chcę wydrukować rysunek, wyłączając drukowanie warstwy, grubość pociągnięć płaszczyzny bazowej nie jest zachowywana (daje mi to najcieńszą grubość na wszystkich pociągnięciach).

Na zdjęciach:

Aby wyłączyć drukowanie warstwy:

W tle umieściłem linię o bardzo grubej grubości 4mm (tak dla zobaczenia różnicy):

Drukuję (tutaj w PDF, aby nie marnować papieru :p):

I zauważasz (cóż, mam nadzieję, że to zauważysz, ale kiedy drukujesz w prawdziwym życiu, możesz to zobaczyć) różnicę.

I to jest naprawdę żenujące.

Dziękuję!

Witam

Jeśli ta warstwa nie zostanie wyłączona do drukowania, czy wynik jest identyczny???

1 polubienie

Nie, jeśli wszystkie warstwy są wydrukowane, jest OK (ale jeśli wyłączę którąkolwiek z warstw, to w porządku).

Na pierwszy rzut oka stawiam na błąd SolidWorks, jeśli ktoś może przetestować, aby odtworzyć :)

Wiesz, w której wersji masz aktualne informacje o dodatku SP4 dla wersji 2016 i dodatku SP5 dla wersji wcześniejszych niż 2016.

1 polubienie

SW 2016 SP 3.0

Nie wiem, czy niedługo będziemy mogli przejść na SP4. (Chyba, że zostanę potwierdzony, że jest to poprawione w SP4).

Jeśli chcesz, mogę przetestować dziś po południu, czy mógłbyś umieścić fałszywy artykuł z planem tła bez informacji o swoim pudełku??? Podobnie jak jego, pozwala uniknąć problemów, ponieważ nie będzie nic kompromisowego... Cóż, to nie jest dla ciebie problem...

Po wielu próbach na pierwszy rzut oka wydaje się, że błąd pojawia się, gdy do rysunku wstawiany jest "blok".

Czy możesz spróbować? (Zobaczę później, czy uda mi się stworzyć minimalistyczny model do odtworzenia).

Witam, pozwalam sobie zrobić mały UP, ponieważ ten błąd jest naprawdę irytujący.

Abyśmy mogli zobaczyć i przeprowadzić testy, potrzebowalibyśmy posła do PE i fałszywej części. Ponieważ możemy nie mieć tych samych warstw i właściwości do wypróbowania...