Witam
Na próżno szukam opcji, o której wiedziałem w EPDM 2014 i 2016 , której nie mogę znaleźć w EPDM 2017: "Automatycznie pobierz najnowszą wersję plików".
Myślałem, że opcja jest włączona, ale folder administratora nie działa w ten sposób, co jest denerwujące za każdym razem, gdy zmieniasz szablon lub konfigurujesz, ponieważ inni nie mają aktualnych plików.
Czytałem, że można również wyczyścić pamięć podręczną, ale boję się usunięcia lokalnych plików, które leżałyby z niektórymi moimi kolegami...
Na załączonym obrazku, po lewej stronie print-screen znalazł się na inny temat z 2015 roku, a po prawej "to samo" okno mojego EPDM 2017, w którym opcja zniknęła.
Z góry dziękuję ;-)
Antó
obtenir_la_derniere_version.jpg
Witam
Przełączył się do okna dialogowego odniesienia . W przypadku czyszczenia pamięci podręcznej jest to podobne do akcji ręcznej, nie opróżnia plików związanych z dokumentami w stanie wyodrębniania.
Z drugiej strony, jeśli użytkownik pracuje tylko z wyodrębnionymi plikami, które wywołują się nawzajem, skutecznie straci swoją pracę.
2 polubienia
Dziękuję, rzeczywiście się zmieniło, znalazłem to.
2 pytania jednak:
- Tam wybrałem to od użytkownika Admin, czy powinno to być zrobione dla każdego użytkownika? Czy jest sposób, aby zrobić to dla każdego?
- Do czego służy opcja podrzędna "Włącz polecenie Pobierz wersję w dodatku SOLIDWORKS"?
reglages_-_admin.jpg
Ponownie
Kliknij pomoc, wyjaśni, do czego służy ta opcja. Aby zastosować do wszystkich, jeśli masz grupy, jest to ustawienie grupy, w przeciwnym razie dostępne bezpośrednio z drzewa użytkowników, klikając prawym przyciskiem myszy "użytkownicy", a następnie ustawienia.
1 polubienie
Rzeczywiście, zamierzam przejść przez grupy, dziękuję!
Odpowiedź na moje 2 pytanie znalazłem za pośrednictwem pomocy:
Zawsze używaj najnowszej wersji plików.
Kopiuje najnowszą wersję pliku do lokalnej pamięci podręcznej użytkownika, gdy użytkownik wyświetla lub otwiera plik.
Jeśli plik otwierany przez użytkownika zawiera odwołania, oprogramowanie pobiera najnowszą wersję wszystkich plików, do których odwołuje się lokalna pamięć podręczna użytkownika, niezależnie od wersji dołączonych odwołań lub wcześniejszych wersji, które mogą być zapisane w lokalnej pamięci podręcznej.
Po wybraniu tej opcji użytkownik zobaczy tylko polecenie Pobierz najnowszą wersję w menu kontekstowym plików i folderów w Eksploratorze Windows.
Aby umożliwić użytkownikowi wyewidencjonowanie wcześniejszych wersji plików dodatków SOLIDWORKS, należy wybrać tę opcję, a następnie wybrać polecenie Włącz Pobierz wersję w dodatku SOLIDWORKS.
Z drugiej strony zauważono, że: Kopiuje najnowszą wersję pliku do lokalnej pamięci podręcznej użytkownika, gdy użytkownik wyświetla lub otwiera plik.
Ale czy gdy użytkownik używa pliku bez otwierania go, na przykład plików konfiguracyjnych lub szablonów, nadal działa?
Pamiętam, że w mojej starej firmie mieliśmy problemy z tego rodzaju plikami i że zawsze musieliśmy ręcznie pobierać najnowszą wersję.
Nie mamy tego ustawienia i domyślnie repozytorium używa najnowszej wersji pliku, jeśli chodzi o szablon (przynajmniej w wersji 2016). Prawdopodobnie problem ze starszymi wersjami, który został już naprawiony.
1 polubienie
To działa, dziękuję za wszystkie te responsywne odpowiedzi!!
Mój problem ostatecznie nie został rozwiązany tą opcją, a mianowicie, że najnowsza wersja plików konfiguracyjnych (przynajmniej dla SmartProperties) nie jest pobierana automatycznie, zawsze trzeba ręcznie "pobrać najnowszą wersję".
Napiwek?
Być może dlatego w innym pytaniu doradzono mi, aby nie umieszczać tego rodzaju pliku na EPDM, ale raczej na klasycznym serwerze. Problem polega na tym, że jeśli to zrobię, zmusza mnie to do rekonfiguracji wszystkiego i lubię mieć też stare wersje, na co pozwala EPDM...
Rzeczywiście, nie testowałem tego od dłuższego czasu, może się zdarzyć, że w przypadku nieopróżnionej skrytki skrzynia odzyska aktualną wersję.
Jeśli użytkownicy codziennie wylogowują się z repozytorium, najprostszym sposobem jest systematyczne opróżnianie folderów zawierających szablony, a następnie pobieranie najnowszej wersji tych samych plików po zalogowaniu.
Ponownie
Tak więc to zachowanie polegające na pobieraniu najnowszej wersji szablonu działa tylko w przypadku szablonów używanych przez skarbiec (szablony arbo w administracji). Dla wszystkiego, co jest Solidworks, rzeczywiście konieczne jest wyjęcie z repozytorium i przy limicie użycie repozytorium jako podstawy do zapisywania historii.
Tak, regularnie się rozłączamy.
Więc musiałbym skonfigurować, aby opróżnić pamięć podręczną folderu Admin.
Jaka jest różnica między opcjami "Odśwież" i "Wyczyść" podczas logowania?
Dzięki, więc "Odśwież pamięć podręczną" i "Wyczyść pamięć podręczną" w tym folderze administratora i powinno działać.