Stworzyłem mechanicznie spawaną część A, która składa się z brył B i C. Użyłem funkcji "zapisz obiekty", aby mieć dwa pliki .sldprt B i C i umożliwić mi wykonanie ich rysunków. W ePDM mam trzy pliki części A, B i C, a także trzy rysunki.
Nie mam problemu z archiwizacją mechanicznie spawanej części A oraz rysunków. Nie mogę jednak zarchiwizować plików część B i C. Otrzymuję komunikat "Akcja zabroniona". Karty danych są dobrze wypełnione. Czy ktoś ma rozwiązanie?
Zwykle istnieją tylko nazwy i rozszerzenia, które mogą powodować problemy, jeśli są to SLDPRT, a nazwa jest unikalna, nie powinno być problemów Może zrzut ekranu z widokiem PDM?
Dziękuję za odpowiedzi. Nazwy są unikalne, a pliki są SLDPRT. Żadne części nie są otwarte w Solidworks, a jeśli je otworzę i chcę je zarchiwizować przez Solidworks, otrzymuję ten sam wynik.
Na sitodruku, który załączasz, nie widzę żadnego ciała "B" i "C", z drugiej strony widzę, że jesteś wydobyty na częściach AX i LV. Uruchom makro Zapisz bryły i zarchiwizuj plik części oraz odpowiadające im bryły z EPDM