EPDM, jak działa "Set Review"?

Cze wszystkim

Chciałem użyć funkcji EPDM "Ustaw wersję", aby wyrównać indeks klipu do tego samego, co indeks 3D, z którym jest powiązany, aby uzyskać większą przejrzystość w pliku.
Ta funkcja istnieje już od kilku lat, ale nigdy mnie to nie interesowało.
Ale kiedy chcę go użyć, nie mogę wybrać wartości nowej wersji mojego pliku, menu rozwijane wyświetla wartość bieżącego indeksu tylko wtedy, gdy jest to indeks A, i nic, gdy jest to wyższa wartość.
W Admin problem jest taki sam :-( Nie wydaje się więc, aby był to problem prawny.

Mam nadzieję, że ktoś ma pojęcie o problemie

def_rev.jpg

Witam 

Mam ten sam problem i zauważyłem, że istnieje historia stanu , w której znajduje się plan, a także 3D i ekstrakcja.

Ciekawi mnie też wyjaśnienie na ten temat

Witaj @g.casters

Czy możesz mi powiedzieć, w jakim stanie i ekstrakcji to działa dla Ciebie? To da mi trop.

Witam

Przywracam tutaj to, co umieściłem w prywatnej wiadomości, ponieważ forum wydawało się działać 7 dni temu.

Aby definicja poprawki działała poprawnie, należy przejść do procesów roboczych, aby skonfigurować stany, w których definicja poprawki jest sprawdzana.
W zakładce "Numery wersji" musisz wybrać z listy rozwijanej "Zmienna wersji" zmienną używaną do zarządzania indeksami i o ile się nie mylę, druga lista rozwijana ("Numery wersji") jest już wypełniona w schemacie wersji aktywnym w Twoim przepływie pracy.

W stanie, w którym chcesz ustawić poprawkę, musi być przyrost poprawki, aby pojawiła się pełna lista schematów poprawek.

Oczywiście, prawo do definiowania wersji musi być aktywne w państwie docelowym.

parametreetat.jpg

Witaj @Cyril.f 

Dziękuję za te wszystkie wyjaśnienia, w tym tygodniu nie miałem czasu, aby ponownie przyjrzeć się problemowi.

Miałem dwa problemy.
Pierwszym było to, że w mojej zakładce "Numery wersji" brakowało listy rozwijanej "Zmienna wersji", która nie była wypełniona.
Drugi jest związany z przyrostem poprawki, który w moim przepływie pracy odbywa się podczas przejścia (ze stanu Zatwierdzonego do Zmodyfikowanego), a nie w stanie.

Aby przetestować, dodałem przyrost w moim stanie Zatwierdzony i teraz narzędzie do ustawiania poprawek działa.
Z drugiej strony muszę sprawdzić, czy nie zwiększa to mojej wersji, gdy mój plik zostanie zatwierdzony,

Witam

O ile się nie mylę, jeśli nie ma nic w przejściach nadrzędnych (prośba o aktualizację wersji...) wydaje mi się, że posiadanie inkrementacji w stanie niczego nie zmienia (przyrost wersji nie jest wykonywany bez działania w przejściu, jeśli mnie pamięć nie myli).

Zrobiłem kilka testów (właściwie dobry pakiet), na początku miałem pewne problemy związane z akcją przejścia "Local Revision", "Increment Revision" oraz inkrementacją "Revision Number" w przejściach, co zgodnie z akcjami wykonywanymi w WorkFlow miało konsekwencję w postaci inkrementacji wersji po przybyciu (lub powrocie) do WorkFlow. Status "Zatwierdzony".
W końcu udało mi się uzyskać pożądane działanie, które pozwoliło mi uporządkować niektóre przejścia w moim WorkFlow

Dziękuję @Cyril.f