Lokalny EPDM

Witam

Mam pytanie dotyczące montażu EPDM. Co prawda nie mam serwera, ale nadal chciałbym korzystać z EPDM, aby ułatwić wyszukiwanie części, tworzenie kopii zapasowych...

Chciałem więc wiedzieć, czy można zainstalować EPDM lokalnie?

Dziękuję

Oprogramowanie: Solidworks 2015, Windows 7 64-bitowy

Nie wiem, ale też mnie to interesuje!
1 polubienie

Wydaje mi się to skomplikowane.

Normalnie potrzebujesz 2 serwerów:

• SERWER SQL
  • SERWER DANYCH

Ponadto instalacja nie jest prosta i wymaga (dość zaawansowanych) umiejętności obsługi komputera.

Czy posiadacie licencje EPDM?

1 polubienie

Więc skontaktowałem się z pomocą techniczną , więc możliwe jest zainstalowanie EPDM lokalnie, ale nie jest to oficjalne.

Podobno instaluje się jak na serwerze , ale rzeczywiście jest to skomplikowane, na razie nie mogę go zainstalować...

Tak, posiadam licencję EPDM

Też bym się tym zainteresował, ale patrząc na kartę katalogową EPDM (http://www.solidworks.fr/SW_Rel_EPDM_Datasheet/), wydaje mi się, że już go nie ma:

Potrzebny jest komputer z systemem Windows Server 2008.

1 polubienie

Dlatego musisz zainstalować serwer Windows na swoim komputerze. 

Zobaczę, czy uda mi się go zainstalować, ale myślę, że spędzę nad nim trochę czasu...

Dlaczego chcesz zainstalować EPDM lokalnie?

O co chodzi?

Poza instalacją, która nie jest w zasięgu każdego, konfiguracja (map, elementów roboczych,....) nie jest łatwa.

Szkolenie EPDM Admin trwa 2 dni, aby móc sobie poradzić.

1 polubienie

Zaletą jest bycie startupem i brak możliwości uzyskania serwera. Być samemu 4 dni z 5 pracując nad CAD.

EPDM będzie mi bardziej służył do wszystkiego, co jest związane z badaniami części, wersjonowaniem. Tylko do pracy zespołowej

Dodatkowo druga osoba, która pracuje ze mną raz w tygodniu, będzie mogła bez problemu połączyć się z bazą na moim komputerze

"Praca zespołowa" = serwer, nie masz dużego wyboru.

EPDM wymaga dużo administracji, czy wiesz o tym?

2 polubienia

Mały kelner może załatwić sprawę, prawda?

http://www8.hp.com/fr/fr/products/proliant-servers/product-detail.html?oid=7273957#!tab=specs

Przekazałem innemu członkowi pewne informacje (oraz plik z prezentacją EPDM).

Zobaczyć:

http://www.lynkoa.com/forum/epdm/epdm-perfomance?page=0#answer-494464

1 polubienie

Witam

Dlaczego nie utworzyć maszyny wirtualnej z systemem Windows Server 2008 R2 lub nowszym i używać jej lokalnie z komputera. Musisz tylko kupić licencję Windows Server, ale nie pełny serwer.

@+

2 polubienia

To rozwiązanie, które rozważałem, ale w ogóle nie wiem, jak się do tego zabrać...

Jeśli masz rozwiązanie, jestem zainteresowany

Rozwiązanie Coyote jest możliwe, ale zamierzasz udać się do instalacji gazowej, która jest zbyt duża w stosunku do twoich potrzeb.

Jak powiedział FLegendre, aby skonfigurować EPDM, musisz wiedzieć więcej niż trochę na ten temat, ale także skonfigurować W Server i połączyć VM z główną maszyną  (czy możemy nadać adres IP VM niezależnie od adresu maszyny fizycznej?).

Jest was 2, synchronizacja w celu zarządzania wersjami i metodami archiwizacji plików nie powinna być zbyt duża.

W7 sprawia, że wyszukiwanie plików jest łatwe i wydajne, eksplorator SW pozwala zarządzać przypadkami użycia.

W przypadku kopii zapasowych istnieje kilka programów (mniej lub bardziej darmowych), które pozwalają nimi zarządzać.

1 polubienie

Udało mi się zainstalować PDM lokalnie, ale po tym, jak powiedziałem, że wszystko działa dobrze, nadal mam duży krok do zrobienia.

Ale przynajmniej udało mi się stworzyć sejf, projekt i zapisać swoje kawałki oraz zmodyfikować wersje...

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, teraz przechodzę do administracji i tam też będę potrzebował Twojej pomocy

1 polubienie