Stworzyłem spawany element konstrukcyjny i stworzyłem z niego rodzinę. Element składa się z 1 do 4 ramek. Rodzina części decyduje o tym, czy każda ramka jest usuwana, czy nie, oraz o ich wymiarach.
Rodzina sprawdza się bardzo dobrze, wszystkie konfiguracje dają oczekiwane efekty.
Problem pojawia się w momencie archiwizacji w ePDM:
Mam wrażenie, że w zależności od aktywnej konfiguracji, niektóre ciała są usuwane i dlatego nie można ich zarchiwizować. A kiedy uda mi się zarchiwizować plik, jeśli rozpakujemy go ponownie, nie wszystkie treści zostaną wyodrębnione. Wtedy nie ma możliwości ponownego zaewidencjonowania pliku.
Czy mógłbyś dołączyć widok ekranu swojego pokoju ze strukturą drzewa? A także widok z konfiguracjami (nie mogę otworzyć twojego pliku).
Wydaje się zaskakujące, że ciało nie jest wyodrębniane, ponieważ pojęcie ekstrakcji/archiwizacji znajduje się w aktach, a nie w zawartych w nich treściach. Co więcej, widzimy, że 4 ciała są wydobywane jak moneta. Ile powinieneś mieć? (HS: To niesamowite w EPDM, że podczas archiwizacji części spawanej mechanicznie wyświetlają się wszystkie jej korpusy!! )
Archiwizacja z oprogramowania lub z EPDM Explorer? Jeśli od EPDM, czy zamknąłeś pokój?
Próbowałem archiwizować z oprogramowania i z eksploratora EPDM: ten sam wynik.
Stworzyłem konfigurację, w której żadne ciała nie są usuwane, w ten sposób udaje mi się wykonać pierwszą archiwizację. Ale jeśli chcę zaktualizować pomieszczenie, nie wszystkie ciała są wyodrębniane (???)
Oto zrzut ekranu z gry:
Pokolorowałem różne ciała, aby było to bardziej zrozumiałe. Wszystkie są obecne w tej konfiguracji. Są to rury 30x30 z blachą. Tutaj mam cztery wyraźne ramy, dwie dolne to blacha.
Niestety nie odpowiada to mojemu problemowi. Przedstawiona metoda pozwala na poprawienie linków do brakujących plików, ale nie pozwala na poprawienie archiwizacji treści.
Możesz ponownie wydrukować ekran wyświetlający konfigurację z usuniętą ramką, pokazując spód swojego drzewa (tak, wiem, że sui ch..., ale to ma :) pomóc)
Czy archiwizujesz z oprogramowania lub z EPDM przy zamkniętym pomieszczeniu?
Na którym SP z SW2015 jesteś? Jest sporo problemów aż do niedawnej premiery SP2.1.
Byłaby to minimalna konfiguracja, z maksymalną liczbą ukrytych ciał.
Jak powiedziałem wcześniej, próbowałem archiwizować z SW i z EPDM z tym samym wynikiem.
Korzystam z dodatku SP2.0
Mogę zainstalować SP2.1, ale wątpię, że problem pochodzi z oprogramowania, a przynajmniej nie bezpośrednio, ponieważ wszystko działa z wyjątkiem archiwum pod ePDM.
Jeśli spojrzysz na elementy listy części spawanych w swojej części, powinieneś znaleźć kilka elementów o tej samej nazwie. przynajmniej tak widzimy na twoim zrzucie ekranu okna archiwum EPDM (Square Tube 20x1.2<1> jest obecny 2 razy, prawdopodobnie z powodu konfiguracji). Kiedy spojrzymy na zrzut ekranu wału, będziesz mógł zobaczyć 2 o tej samej nazwie dla elementów listy spawanych części.
Mamy również wstawienie części do spawanego mechanika. Czasami generuje to 2 artykuły o tej samej nazwie.
Jest to błąd, do którego się odwołuje, SPR 846309.
Jeśli uda Ci się zmienić nazwy swoich artykułów, powinieneś być w stanie zarchiwizować je bez problemu
Właśnie zobaczyłem, że plik jest załączony -_- więc zilustruję swoje słowa :)