EPDM - Automatyczne Ref Zestawienie Materiałów

Witam

Jak uzyskać numery części w kolumnie po kliknięciu zespołu w EPDM?

Chcę przełączyć się na coś automatycznego, bezpośrednio korzystając z właściwości oprogramowania.

Witaj Gary, Powinniśmy być nieco bardziej precyzyjni co do tego, co chcesz uzyskać, abyśmy odpowiedzieli Ci tak dokładnie, jak to możliwe.

Dziękuję :-)

1 polubienie

Witam

Musisz go skonfigurować w interfejsie administracyjnym EPDM!

Zapytaj swojego administratora lub sprzedawcę!

@+

Aby uzupełnić odpowiedź "Kojota":

Jeśli masz dostęp do panelu administracyjnego EPDM, musisz utworzyć "widok kolumny".

(patrz widok 1 w załączonym pliku).

Aby utworzyć nowy "widok kolumn", kliknij prawym przyciskiem myszy Colonen w panelu administracyjnym EPDM i wybierz "nowy zestaw kolumn".

W dostosowywaniu kolumny wystarczy zrobić "Nowa kolumna" i przypisać zmienną do tej kolumny.

Ale to nie wszystko:

Musisz również zadeklarować ten "widok kolumnowy" w swoich grupach użytkowników .

vue_de_colonne_epdm.doc
1 polubienie

Zapomniałem o połowie rzeczy.

Chciałbym dodać kolumnę referencje komponentów w nomenklaturze EPDM (bo w nomenklaturze to podstawa...).

W tej kolumnie chciałbym pobrać "No.article" lub "component reference" (właściwości specyficzne dla SW i zespołu. ASM).

Por. Załącznik

FYI, odniesienia do komponentów są po to, aby zrobić moją bańkę na rysunku.

I tak chciałbym zautomatyzować zestawienia materiałowe

epdm_-_ref_nm.doc

Wszystko jest ustawione w administracji EPDM:

Jeśli chodzi o "widoki kolumn", musisz przejść do "nomenklatury":

1-Wybierz nomenklaturę lub chcesz dodać kolumnę

2-Tworzysz "nową kolumnę" i przypisujesz odpowiednią zmienną (z twoich części i zespołów).

Uwaga: jeśli numer artykułu = nazwa pliku, nie wybierasz zmiennej, ale "<nazwa>"

Dziękuję za tę informację

Chciałbym jednak uzyskać odniesienie do części, które jest unikalne dla każdego rysunku lub złożenia.

-> część może mieć różny układ współrzędnych w zależności od zespołu, w którym się znajduje.

W kolumnie BOM wybierz opcję <numer części>.

1 polubienie