Witam
Jak uzyskać numery części w kolumnie po kliknięciu zespołu w EPDM?
Chcę przełączyć się na coś automatycznego, bezpośrednio korzystając z właściwości oprogramowania.
Witam
Jak uzyskać numery części w kolumnie po kliknięciu zespołu w EPDM?
Chcę przełączyć się na coś automatycznego, bezpośrednio korzystając z właściwości oprogramowania.
Witaj Gary, Powinniśmy być nieco bardziej precyzyjni co do tego, co chcesz uzyskać, abyśmy odpowiedzieli Ci tak dokładnie, jak to możliwe.
Dziękuję :-)
Witam
Musisz go skonfigurować w interfejsie administracyjnym EPDM!
Zapytaj swojego administratora lub sprzedawcę!
@+
Aby uzupełnić odpowiedź "Kojota":
Jeśli masz dostęp do panelu administracyjnego EPDM, musisz utworzyć "widok kolumny".
(patrz widok 1 w załączonym pliku).
Aby utworzyć nowy "widok kolumn", kliknij prawym przyciskiem myszy Colonen w panelu administracyjnym EPDM i wybierz "nowy zestaw kolumn".
W dostosowywaniu kolumny wystarczy zrobić "Nowa kolumna" i przypisać zmienną do tej kolumny.
Ale to nie wszystko:
Musisz również zadeklarować ten "widok kolumnowy" w swoich grupach użytkowników .
Zapomniałem o połowie rzeczy.
Chciałbym dodać kolumnę referencje komponentów w nomenklaturze EPDM (bo w nomenklaturze to podstawa...).
W tej kolumnie chciałbym pobrać "No.article" lub "component reference" (właściwości specyficzne dla SW i zespołu. ASM).
Por. Załącznik
FYI, odniesienia do komponentów są po to, aby zrobić moją bańkę na rysunku.
I tak chciałbym zautomatyzować zestawienia materiałowe
Wszystko jest ustawione w administracji EPDM:
Jeśli chodzi o "widoki kolumn", musisz przejść do "nomenklatury":
1-Wybierz nomenklaturę lub chcesz dodać kolumnę
2-Tworzysz "nową kolumnę" i przypisujesz odpowiednią zmienną (z twoich części i zespołów).
Uwaga: jeśli numer artykułu = nazwa pliku, nie wybierasz zmiennej, ale "<nazwa>"
Dziękuję za tę informację
Chciałbym jednak uzyskać odniesienie do części, które jest unikalne dla każdego rysunku lub złożenia.
-> część może mieć różny układ współrzędnych w zależności od zespołu, w którym się znajduje.
W kolumnie BOM wybierz opcję <numer części>.