Scalanie brył w funkcję łączenia

Cze wszystkim.

O ile wiadomo Użytkownikowi, czy możliwe jest zapobieżenie scalaniu obiektów podczas tworzenia funkcji sprzężenia.

Mam już pomieszczenie z różnymi bryłami (na zdjęciu zaznaczone na czerwono), w którym chciałbym utworzyć inne bryły za pomocą funkcji łączenia (szarości na obrazie).

Oprócz tych ciał dotykających tych pierwszych, funkcja łączenia łączy następnie wszystkie ciała.

Czy masz rozwiązanie lub inną funkcję, aby zapobiec tej fuzji?

A. Mendes

pb_fusion_joindre.png

Witam

Dlaczego warto korzystać z funkcji dołączania? Z której wersji korzystasz i czy możesz udostępnić swój plik?

@ac Kobra 427

Używam funkcji join, szare części są w rzeczywistości z zestawu, który jest dla nas standardem (a więc zarządzany w bibliotece). Wszystko po to, aby mieć pewność, że choroba przenoszona drogą płciową jest przestrzegana.

I muszę ponownie użyć tych kawałków, aby stworzyć nowe.

Jesteśmy w SW 2018 SP4.0.

Umieściłem zip ze wszystkimi plikami na komputerze.

joindre.zip

Po co wstawiać część do pomieszczenia za pomocą funkcji łączenia? Można to zrobić w montażu, co byłoby prostsze. Lub w pomieszczeniu wstaw / Element, a następnie ogranicz część w pomieszczeniu.

Tak naprawdę zespół, który wstawiamy, służy nam kilku rzeczom (generowanie części jest tylko częścią procesu (który jest naszym własnym). Spowoduje to automatyczne wygenerowanie (makro) otworów, a także naszych potrzeb materiałowych (zestawienie materiałów)

Jestem pod 2017 rokiem :-(.

Może któryś z moich kolegów z Lynkoen może ci pomóc...  

Najwyraźniej (zgodnie z pomocą SW: http://help.solidworks.com/2018/french/SolidWorks/sldworks/t_Creating_a_Joined_Part.htm) jest to normalne zachowanie funkcji join. Nie jest zamierzone, że ciała nie zostaną połączone.

Witam

Właśnie otworzyłem Twój plik, muszę przyznać, że szybko gubię się w Twojej strukturze zespołów i części.

Na przykład w podstawowym szkicu z 7 sekcjami rozłożonymi na 9450 mm zadałeś sobie trud, aby powtórzyć ten sam wymiar 1350 mm,

Aby uprościć rzecz (w przypadku, gdy krawędzie są tej samej długości), możesz przekazać równanie Przekrój Lg = 9500/7 i w tym przypadku będziesz miał tylko jeden wymiar w swoim szkicu, co pozwoli uniknąć błędów.

W przeciwnym razie, dlaczego nie przedstawić sekcji, na której masz swoje, a następnie użyć funkcji powtarzania? (oczywiście musisz wcześniej obliczyć 1350mm)

Być może w przypadku szarych elementów, czy pomyślałeś lub przetestowałeś, aby stworzyć niektóre z 2 końcami (które służą do mocowania) i po prostu zmienić długość? Albo za pomocą równań, plus rodzina części, jeśli mają różne długości. , który usuwa funkcje Przesuń powierzchnię i Połącz.

W tej chwili nie mogę już badać twojego problemu, ale jeśli może ci to pomóc uprościć plik, byłbym zachwycony.

Do zobaczenia następnym razem.

W 2014 roku masz funkcję łączenia: jest bliska połączenia, ale a priori bardziej kompletna dla ciał, które mają być powiązane

Problem z funkcją sumatora polega na tym, że funkcja może być generowana tylko wtedy, gdy ciała stykają się lub przecinają. Co nie jest moim przypadkiem.