Wykonałem montaż złożony z kilku części. Dodałem równania określające gabaryty zestawu.
Ale gdy zmienię wartości równań (długość/szerokość) Nie wszystko jest aktualizowane.
Podoba mi się, co Mój montaż "konfigurator" ma wymiary 600x600 Chcę zrobić pochodną 400x300 Wszystko idzie dobrze, ale muszę otworzyć rodziny pokoi w każdym pokoju, aby wszystko się zaktualizowało.
Używam CTRL+Q, aby wszystko odbudować, ale to nic nie zmienia Kiedy otwieram pokój rodzinny, Moje wymiary obecne w równaniu są nadal na poziomie 600x600 podczas ładowania Następnie przejdź do wprowadzonych wartości, nic nie robiąc.
Czy istnieje sposób, aby nie trzeba było otwierać każdej części w celu odbudowania zespołu?
że powiesz nam, gdzie są umieszczone twoje równania,
Korzystasz z konfiguracji, czy nie!
Czy utrzymujesz więzi między rodzicami a dziećmi (lub jak je utrzymujesz)?
Coś mnie intryguje! Jak zmienić nazwę plików, ponieważ jeśli znajdują się w tym samym katalogu i o tej samej nazwie, można zachować tylko najnowszą wersję. Jeśli zmodyfikujesz część, wszystkie ASM zostaną poddane zmianie, chyba że połączenia zostaną przecięte. (Nie jestem ekspertem w tej kwestii, jeśli udzielisz wyjaśnień, byłbym trochę mniej głupi)
15 sierpnia nie będziesz miał najlepszych ekspertów od tego typu PB, będziesz potrzebował trochę cierpliwości ;-)
Jeśli wierzę, że SolidWorks pomaga, skrót Ctrl+Q przetwarza tylko aktywną konfigurację. Skrótem do przetwarzania wszystkich konfiguracji jest Ctrl+Shift+Q.
Pomoc w tłumaczeniu: - Ctrl+Q : Wymusza przebudowanie wszystkich funkcji aktywnej konfiguracji w szablonie (funkcja API: ForceRebuild3). - Ctrl+Shift+Q : wymusza przebudowanie wszystkich funkcji we wszystkich konfiguracjach bez włączania każdej konfiguracji (funkcja API: ForceRebuildAll())
Ponieważ rodzina części i konfiguracji jest bardzo podobna, wypróbowanie nic nie kosztuje...