Równanie w montażu i rekonstrukcji części

Witam

Wykonałem montaż złożony z kilku części.
Dodałem równania określające gabaryty zestawu.

Ale gdy zmienię wartości równań (długość/szerokość)
Nie wszystko jest aktualizowane.

Podoba mi się, co
Mój montaż "konfigurator" ma wymiary 600x600
Chcę zrobić pochodną 400x300
Wszystko idzie dobrze, ale muszę otworzyć rodziny pokoi w każdym pokoju, aby wszystko się zaktualizowało.

Używam CTRL+Q, aby wszystko odbudować, ale to nic nie zmienia
Kiedy otwieram pokój rodzinny,
Moje wymiary obecne w równaniu są nadal na poziomie 600x600 podczas ładowania
Następnie przejdź do wprowadzonych wartości, nic nie robiąc.

Czy istnieje sposób, aby nie trzeba było otwierać każdej części w celu odbudowania zespołu?

Miłego dnia
Séb

Witam @sebjoly88 

Aby nasi koledzy mogli Ci pomóc, musiałbyś

1. że powiesz nam, gdzie są umieszczone twoje równania,
  2. Korzystasz z konfiguracji, czy nie!
  3. Czy utrzymujesz więzi między rodzicami a dziećmi (lub jak je utrzymujesz)?

Coś mnie intryguje! Jak zmienić nazwę plików, ponieważ jeśli znajdują się w tym samym katalogu i o tej samej nazwie, można zachować tylko najnowszą wersję. Jeśli zmodyfikujesz część, wszystkie ASM zostaną poddane zmianie, chyba że połączenia zostaną przecięte. (Nie jestem ekspertem w tej kwestii, jeśli udzielisz wyjaśnień, byłbym trochę mniej głupi)

15 sierpnia nie będziesz miał najlepszych ekspertów od tego typu PB, będziesz potrzebował trochę cierpliwości ;-)

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Jeśli wierzę, że SolidWorks pomaga, skrót Ctrl+Q przetwarza tylko aktywną konfigurację.
Skrótem do przetwarzania wszystkich konfiguracji jest Ctrl+Shift+Q.

Pomoc w tłumaczeniu:
  - Ctrl+Q : Wymusza przebudowanie wszystkich funkcji aktywnej konfiguracji w szablonie (funkcja API: ForceRebuild3).
  - Ctrl+Shift+Q : wymusza przebudowanie wszystkich funkcji we wszystkich konfiguracjach bez włączania każdej konfiguracji (funkcja API: ForceRebuildAll())

Ponieważ rodzina części i konfiguracji jest bardzo podobna, wypróbowanie nic nie kosztuje...

Pozdrowienia.

1 polubienie

Spróbuj umieścić równania w zespole głowicy, a nie w części, aby rekonstrukcja działała bez otwierania części.

To jest to, co robimy z naszej strony i to działa dobrze. (steruję długością blachy ze złożenia)

1 polubienie