Mam obiekt, który w zasadzie składa się z ciała, a na tym ciele znajduje się kilka szkiców złożonych z tekstu, wszystkie identyczne, które wyciągam. Chciałbym wiedzieć, czy istnieje sposób, aby wszystkie teksty się zmieniły, gdy zmienię jeden? To samo pytanie dotyczy złożenia, czy można edytować jego szkic tekstowy w zespole tak, aby był taki sam jak tekst innej części?
Zasadniczo chcę zaznaczyć odniesienie moich części na moich częściach. Mam jednak kilka konfiguracji i chciałbym, aby tekst zmieniał się zgodnie z nazwą konfiguracji.
Następnie, do montażu, mam inne części, wszystkie identyczne, które pasują do moich wcześniej przywołanych części i chciałbym, aby tekst moich identycznych części zmieniał się zgodnie z konfiguracją, do której są dołączone... Może to być trochę skomplikowane, ale w zasadzie chciałbym wiedzieć wszystko o tekstach na szkicach, jakie relacje można im przypisać w zależności od konfiguracji, właściwości... Nie znalazłem żadnych tutoriali na ten temat :-/
Jest to możliwe, wystarczy użyć nazwy konfiguracji jako tekstu. A jeśli jest to inny tekst, musisz dodać właściwość, która ewoluuje zgodnie z konfiguracją i skierować do niej tekst. Zobacz obraz
Wow... Żeby lepiej się nad tym zastanowić, powinnam była pomyśleć o tym sama :-/ Niezbyt dobrze się obudziłem w ten weekend;p Myślę, że o tym nie pomyślałem, ponieważ nazwa moich konfiguracji nie jest tekstem, który chcę napisać na moich częściach , ale prawdą jest, że o wiele łatwiej jest to zrobić w ten sposób!