Napotykam problem, gdy na szkicu chcę utworzyć równanie jednego wymiaru w stosunku do innego ( ex = "D1@Esquisse1"/2) ), którego nie chce ono zweryfikować.
Jak pokazuje załączone zdjęcie, mam kod w kolorze niebieskim, który wyświetla się po wpisaniu " = ", a następnie wybraniu mojego wyniku 100, ale nie mogę zweryfikować
To tylko prosty przykład, Frédéric, ale dziękuję za odpowiedź
Po wybraniu tylko dwóch linii odniesienia wymiaru otworzy się okno dialogowe, w którym można wprowadzić żądany wymiar. Więc robię = następnie wybieram mój wymiar 100, a następnie wpisuję " / " i 2 (dla przykładu), a następnie kiedy naciskam Enter lub klikam na zielony potwierdź tego okna dialogowego, nic się nie dzieje, a moje okno dialogowe pozostaje otwarte, tak jakby przycisk był wyłączony. Kiedy wprowadzam normalny wymiar bez wykonywania równania, mogę po prostu zweryfikować.
W takim przypadku spróbuj zapisać swój profil, a następnie załaduj profil współpracownika, aby sprawdzić, czy coś zmienia, a jeśli tak, to pochodzi z niewłaściwych opcji.
Zrobiłem szkic, na którym mój kolega zrobił równania i mogę je modyfikować i działa idealnie (właśnie dodałem "+1" na końcu formuły i jest ona automatycznie obliczana i udało mi się zweryfikować) Zajrzałem do opcji, ale nie mogę nic znaleźć na ten temat
Zapisałem ustawienia kolegi z jego komputera, a następnie przywróciłem ustawienia na moim komputerze (zapisałem ustawienia, aby wrócić na wszelki wypadek). Brak poprawy, z wyjątkiem wyświetlacza, który jest coraz większy, próbowałem zrobić równanie, ale nadal nie chce się zweryfikować.
czy spróbowałeś ponownie, ponownie uruchamiając Solidworks lub komputer, czasami błędy i nie wiemy dlaczego, a jeśli problem będzie się powtarzał, spróbuj naprawić Solidworks!!
ac cobra 427 : Właśnie spróbowałem i działa również w 2014 roku. Przepraszam, zostałem ze starym pomysłem, że nie możemy tego zrobić. Więc właśnie nauczyłem się czegoś bardzo praktycznego, dziękuję!
Zrestartuj komputer lub Solidworks już to zrobiłem wiele razy, wkrótce będę miał aktualizację SP5, mając nadzieję, że problem zostanie rozwiązany, w przeciwnym razie odinstaluję i ponownie zainstaluję Solidworks, myślę.
Czy próbowałeś naprawy Solidwoks??? Panel sterowania ==> programy ==> programy i funkcje ==> kliknij prawym przyciskiem myszy na Solidwoks, a następnie zmodyfikuj i napraw indywidualną instalację, ale zanim to zrobisz, pamiętaj, aby zapisać ustawienia dla liczników