Bec2
29 Luty 2016 12:29
1
Witam
Komunikat Solidworks po skopiowaniu sparametryzowanego modelu z równaniami.
Kiedy kopiuję ten szablon i zmieniam jego nazwę, jest to komunikat, który mi pokazuje. (patrz w załączniku)
Czy to normalne? Jak mogę tego uniknąć?
Czekam na Wasze odpowiedzi, z góry dziękuję.
message_solidworks.jpg
Witam
W rzeczywistości SolidWorks chciałby wiedzieć, na którym złożeniu oprzeć swoje równania.
Odpowiedziałbym "tak" na to pytanie, ponieważ myślę, że chcesz, aby równania "podążały" za twoimi częściami i złożeniami, prawda?
8 polubień
Witam
Zgadzam się z Pl. Jeśli chcesz, aby równania pozostały połączone ze złożeniem, musisz kliknąć TAK, jeśli już ich nie chcesz, nie rób tego, a następnie będziesz musiał je usunąć w skopiowanej części.
2 polubienia
Bec2
29 Luty 2016 13:18
4
Tak, rozumiem, ale robi to nawet na modelach skopiowanych i zapisanych kilka razy.
Czy jest jeszcze jakiś sposób, aby otrzymać tę wiadomość?
Nie, ponieważ nie ma pola "nie pytaj więcej", myślę, że nie możemy uniknąć tego komunikatu.
Bec2
29 Luty 2016 13:35
6
I czy to normalne, że pokazuje mi to na już zarejestrowanym wzorze po tym, jak już odpowiedział "tak" na wiadomość?
Witam
Zajrzyj do swoich równań, czy nie ma takiego, które nadal wskazywałoby na pierwszy zespół, na wszelki wypadek...
1 polubienie
Bec2
29 Luty 2016 15:00
8
Nie, nie wskazuje na stary zespół, w przeciwnym razie równania by nie działały....
bart
29 Luty 2016 15:31
9
cię, czy stare równania powinny pasować do nowych.
Ponieważ nazwy twoich plików zostały zmienione. Sw chce dopasować nowe nazwy do starych równań.... (Dla mnie to jasne^^)
Myślę, że tworząc kompozycję na wynos poprzez dołączenie pliku z równaniami, ta wiadomość znika... do przetestowania.
Jeśli skopiujesz fragment z równaniami i już ich nie potrzebujesz, musisz je usunąć, aby być bezpiecznym.
gestion_des_equations.docx