Witam
Staram się zautomatyzować wykrawanie siatki zgodnie z modyfikacją określonych długości itp. W przypadku równań najczęstszym problemem, z którym się spotykam, jest poruszanie się po widoczności adnotacji.
Mam główną odległość powtarzania wynoszącą 25 mm w mojej pierwszej funkcji powtarzania i nie mogę jej znaleźć. Czy istnieje sposób, aby był on bardziej przejrzysty i łatwy do znalezienia?
capture.jpg
1 polubienie
Witam
Przeszedłbym przez zmienną globalną, tworzysz zmienną powtórzenia i umieszczasz wymiar, a po utworzeniu powtórzenia edytujesz go, aby połączyć wymiary ze zmienną globalną.
capture-1.png
1 polubienie
Ponadto możesz zmienić nazwy wymiarów (zamiast D154@esquisse25 ustawiasz odstępy w poziomie).
1 polubienie
Witam
Rzeczywiście, aby odnaleźć się w grze równań, lepiej jest zmienić nazwę kursów w jasny sposób:

I oczywiście wpisz "Wyświetlanie nazwy wymiarów", aby je zwizualizować.
Następnie, w zależności od problemu, zidentyfikuj podstawowe zmienne, te, które sprawią, że reszta będzie ewoluować; Na przykład wysokość drabiny lub długość poręczy, którą można zwiększyć. Umieść te dane w zmiennej globalnej, aby ułatwić odczytanie równań, które mają zostać wykonane.
Proszę bardzo
2 polubienia