Ucho lisa

Witam

Mały problem z częścią.

Muszę umieścić zaczepy mocujące i szczerze mówiąc, próbowałem wszystkiego (przynajmniej tak mi się wydaje) i nie mogę ich umieścić.
Za dużo kłopotów.

Czy ktoś ma jakiś pomysł?

Dziękuję

Franck... y jedzie do Hollywood

coque_joint_sortie_tp_01.sldprt

Dobry wieczór

Czy masz zdjęcie lub szkic tego, co chciałbyś mieć jako wilcze pazury???

Coś w tym stylu???

coque_joint_sortie_tp_01_avec_ergots.sldprt

Prąd przemienny COBRA 427

Nie, nie mam szkicu, po prostu myślałem o użyciu Solidworks, tylko po to, aby ułatwić sobie życie, ale w końcu to prawdziwy ból głowy.
W rzeczywistości potrzebuję tylko jakiegoś rodzaju atttache, aby utrzymać 2 części zamknięte.
W przeciwnym razie rzeczywiście mam rozwiązanie, aby zrobić to sam, tak jak ty.

Próbowałem użyć funkcji lug, ale bez powodzenia; Dlatego zaprojektowałem go tak, jak w mojej poprzedniej odpowiedzi.

1 polubienie

Witam

Dziękuję za wskazówkę, która faktycznie bardzo mi pomogła.

Problem polegał na tym, że mój segment nie był całkowicie prosty, na twoim przykładzie udało mi się stworzyć moje ucho dzięki funkcji.

Zmodyfikowałem więc swoją rolę we wszystkich funkcjach urlopu, zrobiłem nawet zaokrąglenia ze splajnami, co pozwoliło mi uzyskać proste krawędzie.

W przypadku krzywych po prostu wykonałem pionowe wytłaczanie powierzchni, co pozwoliło mi umieścić ucho tak, jak chciałem.

Funkcja klocków jest nadal bardzo praktyczna, gdy musimy je przesunąć, ponieważ obudowy są umieszczane automatycznie, szybciej, niż przesuwając je jedna po drugiej.

Załączam plik, którego używam jako testu dla tych, którzy mogą być zainteresowani.

coque_joint_sortie_tp_01.sldprt

Witam

Ok, idealnie, jeśli mógłbym ci pomóc.

Dziękuję za zatwierdzenie mnie jako najlepszej odpowiedzi, klikając link w mojej odpowiedzi.

Powodzenia i do zobaczenia wkrótce na stronie ;-)

Część ma dużo występów, bo jeszcze raz zaznaczam, że jest to część testowa.

Jeszcze raz dziękuję ac_cobra 427 za odpowiedź.

Naprawdę nie rozumiem.... Mówisz, że bardzo ci pomogłem i potwierdzasz siebie jako najlepszą odpowiedź!! Gdzie jest logika????

1 polubienie