Ten błąd pojawia się, gdy po raz pierwszy otwieram SolidWorks.
Jestem administratorem
Ten błąd pojawia się, gdy po raz pierwszy otwieram SolidWorks.
Jestem administratorem
Witam
Prawdopodobnie antywirus lub anty spy:
Niektóre możliwe przyczyny tego błędu to oprogramowanie antywirusowe aktywne podczas instalacji lub dowolne oprogramowanie antyszpiegowskie/adware uruchomione w momencie próby instalacji. Te programy zabezpieczające mogą blokować dostęp do rejestru. Wyłącz wszystkie programy antywirusowe i antyspyware/adware i spróbuj ponownie zainstalować.
Witaj Flegendre,
Uprawnienia musiały zostać pominięte w niektórych kluczach rejestru (prawdopodobnie przez odinstalowanie innej wersji oprogramowania), klucz rejestru wskazany w komunikacie na ogół nie jest kluczem, który powoduje problem, oto artykuł z Kb SolidWorks:
Numer katalogowy S-059061
Pytanie:
W jaki sposób rozwiązano problem z następującym ostrzeżeniem, wyświetlanym podczas uruchamiania SolidWorks 2012 x64: "Błąd 1406. Nie można zapisać wartości SolidWorks Office Installed do klucza \SOFTWARE\Solidworks\SolidWorks 2012\Setup"?
Utworzono dnia:
4/24/2012
Data przeglądu technicznego:
8/27/2015
Odpowiedź:
W załączeniu znajduje się zrzut ekranu z ostrzeżeniem; Jak pokazano na obrazie, pełna ścieżka do problematycznej lokalizacji rejestru nie jest wskazana. Nie tylko to, ale zidentyfikowana lokalizacja rejestru jest nieprawidłowa. Lokalizacja rejestru, która jest problematyczna, to:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\SolidWorks\Licenses
Aby rozwiązać problem z błędem 1406, zmodyfikuj uprawnienia tego klucza tak, aby były takie same jak jego klucz nadrzędny. Lub należy usunąć ten klucz (co może wymagać modyfikacji jego uprawnień, najpierw w celu umożliwienia usunięcia) i naprawić instalację SolidWorks, aby rozwiązać problem.
Uwaga: jak wskazuje lokalizacja rejestru, ten problem występuje TYLKO na komputerach 64-bitowych.
Miłego dnia
Mick
problem polega na tym, że uniemożliwia mi to otwarcie SolidWorks!!
Jakie jest lekarstwo?
Środek zaradczy znajduje się w S-059061 powyżej.
Musisz przejść do klucza rejestru wymienionego w S-059061 , a następnie poprzez autoryzację prawym przyciskiem myszy spróbować przywrócić Ci prawa do odczytu/zapisu tego klucza.
Mick
Och, myślałem, że to podczas instalacji.
Jeśli rozwiązanie Micka nie działa, musisz naprawić instalację, będąc administratorem i wyłączając oprogramowanie antyszpiegowskie i antywirusowe.