Witam
Mam pokój z 3 konfiguracjami A, B i C, z określonymi właściwościami dla każdej konfiguracji, która napędza szkic.
Gdy przechodzę config
Od A do B: bezbłędna rekonstrukcja
Od A do C: bezbłędna rekonstrukcja
Błąd rekonstrukcji od B do C > około 7 razy na 10
Przyznaję, że szkicowanie nie jest proste. Trudno jest dostrzec, skąd bierze się problem, gdy wszystko jest czerwone lub żółte. Zdarza się nawet, że usunięcie ograniczenia powoduje, że szkic zmienia kolor na czerwony...
Czy kiedykolwiek miałeś tego rodzaju problem?
Witam
Jeśli w szkicu znajdują się promienie i styczności, problem może wynikać z tego miejsca, ponieważ czasami, w zależności od sekwencji modyfikacji, styczne są wsteczne.
Najlepiej byłoby zamieścić utwór lub przynajmniej kilka zdjęć.
Szkic rzeczywiście zawiera pewne styczne. Brak poprawy po ich usunięciu.
Szkic jest dość złożony, zawiera wiele ograniczeń i wiele równań. Wolałem ograniczenia od równań, kiedy tylko było to możliwe, ale to może być zły pomysł. Mówisz o kolejności sekwencji, a ja myślę, że cis są przetwarzane w kolejności tworzenia, podczas gdy równania mogą być przetwarzane w zoptymalizowanej kolejności, zaznaczając pole "automatyczna kolejność rozwiązywania" na dole okna menedżera równań.
Od razu przetestuję tę hipotezę.
Dziękuję
Jest poprawa. Koniec z komunikatami o błędach. z drugiej strony, niektóre wymiary jazdy, którymi nie zarządza równanie, zmieniają się podczas przechodzenia z jednej konfiguracji do drugiej (zawsze od B do C)
[edit]: Problem rozwiązany poprzez usunięcie jeszcze większej liczby ograniczeń geometrycznych (równych długości) i zastąpienie ich wymiarami za pomocą równania.
1 polubienie