Błąd wyświetlania włazu

Witam
W niektórych ujęciach, które są nieco nieporęczne (delikatnie mówiąc), zdarza się, że kreskowanie wszystkich widoków przekroju zaczyna wychodzić z szyn. W normalnie pustych miejscach znajdują się siekiery. Jedynym sposobem na przywrócenie poprawnego wyświetlania jest edycja linii cięcia i walidacja.
Gdy dodasz do kilkudziesięciu cięć, na płaszczyźnie, która wiosłuje, jest długa.
Moje pytania:
Czy istnieje sposób na uniknięcie tego problemu (poza zmniejszeniem obciążenia płytek, ale o tym nie decyduję) poprzez przydzielenie większej ilości pamięci do oprogramowania?
Jeśli nie, czy uważasz, że możliwe jest wyświetlenie listy wszystkich sekcji i automatyczna edycja ich linii cięcia za pomocą makra?

Ctrl+Q to za mało? (Głęboka rekonstrukcja)

1 polubienie

Nie, to nie wystarczy. Nie robi tego też rekonstrukcja poszczególnych widoków. Miałem już taki "rodzaj" problemu z przyciętymi widokami, których wyświetlacz trafia do butelki. Ponownie konieczna była edycja kadrowania i walidacja. Najwyraźniej dokonuje bardziej dogłębnej rekonstrukcji

Witaj Legnano,

Rzeczywiście, potwierdzam, że zdarza się, że jest to błąd.
Staraj się więc robić mniej cięć i może dodać drzazgę lub otarcie na wzrok, powinno być lepiej.
Uważaj, aby otworzyć rysunek w rozdzielczości, może on pochodzić stamtąd!!

Tak właśnie praktykuję.

Masz to, informuj nas na bieżąco.

Powodzenia.
@+.
AR.

2 polubienia

Dziękuję, Rzeczywiście, duży montaż, źle narysowany, źle ograniczony (haaa, praca zespołowa...), nie może pomóc SW.
Jeśli któregoś dnia uda mi się napisać makro, zamieszczę je tutaj.

1 polubienie

Cześć Leganano,
Rzeczywiście, tak źle zbudowany, że też to robi...
Musisz spojrzeć na to wszystko, ograniczenie, w trybie rozwiązanym podczas otwierania, zbyt duże cięcie obciąża twój rysunek.
A także perspektywy.
Muszę panu powiedzieć, że każdy widok, szczegół, wycięty, rozstrzelony, obdarty ze skóry, ogromnie obciąża pana posła do Parlamentu Europejskiego.
… To od Ciebie zależy, czy Twój poseł do PE będzie jak najbardziej czytelny.
@+.
Powodzenia.
AR.