Błąd w makrze

Witam

Za pomocą makra wstawiam komponent w następujący sposób:

Set swComponent = swModel.AddComponent5(TbResultPath.Text, swAddComponentConfigOptions_CurrentSelectedConfig, "", False, "", 0, 0)

Problem polega na tym, że przy pierwszym uruchomieniu makra otwieram komponent, który ma zostać wstawiony, a następnie wracam do złożenia i wstawiam go. Ale otrzymuję taki wynik:

A jeśli zrestartuję makro po kliknięciu End, to działa... Nie rozumiem dlaczego.

Dziękuję

Logicznie rzecz biorąc, klikając "Debuguj", Sw podaje linię, która powoduje problem.

Czy możesz nam powiedzieć, który?

Czy komponent jest wywoływany we właściwym miejscu?

Edit: Odpowiedź tutaj  https://support.microsoft.com/en-us/kb/175616

Jaka jest wersja Sw i konfiguracja Twojego komputera?

2 polubienia

To jest dokładnie ta linia, którą wskazałem (z błędem w przechwytywaniu)

>Ustaw swComponent = swModel.AddComponent5(TbResultPath.Text, swAddComponentConfigOptions_CurrentSelectedConfig, "", False, "", 0, 0)

Edit: Dzięki za link, ale nie bardzo rozumiem, co mogę z tego wyciągnąć.

Potem jestem na Windows 7 64, SW2013.

Nie jestem ekspertem w dziedzinie makro...

Lucas z pewnością byłby w stanie ci pomóc.

Czy przypadkiem nie powinniśmy wpisać Tbb zamiast Tb?

1 polubienie

Hm, udało mi się rozwiązać mój problem, ale nie wiem jak (no, zwłaszcza dlaczego).

Przed moim wstawieniem wracałem do mojego montażu. Ale jeśli wrócę do mojego zestawu PRZED wywołaniem tej metody, to działa... Nie rozumiem dlaczego.

Ale bardzo dziękuję za pomoc!

>

Hm, udało mi się rozwiązać mój problem, ale nie wiem jak (no, zwłaszcza dlaczego).

Przed moim wstawieniem wracałem do mojego montażu. Ale jeśli wrócę do mojego zestawu PRZED wywołaniem tej metody, to działa... Nie rozumiem dlaczego.

Ale bardzo dziękuję za pomoc!

Witam

Myślę, że jest to wkładanie, które trwa dłużej niż oczekiwano i że trzeba zrobić pauzę (czekać), aby zakończyć otwieranie komponentu przed jego włożeniem.

Jeśli klikniemy Debuguj, czy swModel wskazuje na zespół czy na część?

Myślę, że to zabawa...

Aby zapoznać się z kilkoma rozwiązaniami dotyczącymi przerw, zobacz tutaj:

http://www.lynkoa.com/forum/3d/affichage-de-configurations-avec-tempo

2 polubienia

Potwierdza to to, co myślałem, nie było Cię na montażu podczas wstawiania komponentu!

2 polubienia

Proszę bardzo, wiedziałem, że Lucas znajdzie właściwą odpowiedź! =)

3 polubienia