Błąd odwołania

Witam

Aby przyspieszyć moją pracę, tworzę kopię rysunkową podobną do części, którą muszę narysować. a następnie modyfikuję odniesienie.

Od dzisiejszego poranka mam załączony komunikat o błędzie :(

Czy masz rozwiązanie tego problemu.

Z góry  dziękuję.

erreur_reference.png

Do rysunku zawsze odwołuje się część lub zespół 

Więc tak, po prostu musisz wziąć swoją część lub zespół i zmodyfikować go i

Powtórz również swój rysunek

i nie próbowałem modyfikować tego planu

@+

2 polubienia

Myślę, że źle się wytłumaczyłem , przepraszam:

A więc ^^ mam pokój (1) z planem.

Mam inny kawałek (2) przypominający (1). więc robię kopię rysunku (1)

Następnie zmieniam nazwę kopii rysunku (1) na nazwę (2). 

Następnie otwierając rysunek o zmienionej nazwie (2) zmieniam odniesienie (doc w załączeniu)

Tak więc rysunek jest wykonywany bezpośrednio. Ale od dziś rano mam ten komunikat o błędzie.

Mam nadzieję, że wyraziłem się wystarczająco wyraźnie.

capture2.png
1 polubienie

Myślę, że zły pomysł, aby zrobić tak, jak jego, lepiej zarejestrować się pod... plan, a potem pokój , a nie kopiowanie i wklejanie , myślę.

CDT

1 polubienie

Otrzymuję ten komunikat, gdy popełnię błąd między częścią a złożeniem lub odwrotnie, czy wybierasz ten sam typ pliku? 

4 polubienia

Zamiast zmieniać nazwę kopii rysunku, lepiej jest zmienić jej nazwę, wykonując polecenie "spakuj i idź", a tym samym utworzyć kopię planu i części, a następnie wprowadzić potrzebne modyfikacje.

W przeciwnym razie masz możliwość zrobienia kompozycji na wynos. Ty wybierasz pokój i plan i nie ma już problemów z referencjami!!  

W każdym razie z Solidworks naprawdę musisz być ostrożny z "kopiuj i wklej"

Jest na to bardzo wrażliwy!!

Cdt

1 polubienie

Witam

Hack, który ci pomoże, oryginalna część albo zmienisz nazwę, albo przeniesiesz ją do innego folderu. Otwierasz swoją kopię planu i zwykle powinieneś mieć masaż typu bla bla bla nie mogę znaleźć kawałka, czy chcesz go szukać, tam odpowiadasz tak i idziesz szukać kopii kawałka.

Na koniec nie zapomnij wrócić z oryginalną częścią.

Niech moc będzie z tobą

1 polubienie

Wiadomość jest dość oczywista i MaD ma rację: chcesz zastąpić część zespołem, czego SW nie wie, jak to zrobić.

3 polubienia

Witam

Myślę, podobnie jak inni, że jest to rzeczywiście próba zastąpienia części przez  zespół lub odwrotnie (rzadko widziałem, aby SW zawiódł na tym poziomie).

Z drugiej strony jest pewna wada, którą można wykorzystać, z pamięci udało mi się zmienić model części przez złożenie, wykonując manipulację polegającą na zastąpieniu modelu bezpośrednio w widoku (kliknij prawym przyciskiem myszy, zastąp model).

2 polubienia

Przepraszamy za opóźnienie,

Ja tylko potrzebuję wolnego :)  Bo tak, "jestem ograniczony umysłowo". Chciałem wymienić część na zespół.... Oops

Mimo wszystko dziękuję za odpowiedzi. 

2 polubienia