Cze wszystkim
Mam błąd skryptu podczas uruchamiania SolidWorks, napotkałem już problem, ale nie mogę znaleźć rozwiązania, a nie ma go w Lynkoa.
Dzieje się tak podczas uruchamiania SolidWorks i przeglądania "Zasobów SolidWorks" w okienku zadań (patrz załączony obraz).
erreur_scripts.png
gt22
24 Luty 2014 14:39
2
Cześć @ Lucas
Czy znasz swoją wersję SolidWorks 2014 SP 2?
musisz mieć gdzieś konflikt, nie jest to możliwe
Być może masz inne wersety na ten temat, aby spowodować problemy z komunikacją
@+ ;-)
1 polubienie
Mieliśmy ten problem już jakiś czas temu i to w starszych wersjach (chyba z 2012 roku).
Na stacji zainstalowany jest tylko SP2 z 2014 roku.
gt22
24 Luty 2014 14:48
4
ta nie kilka solidnych plików leżących gdzieś w pobliżu
@+ ;-)
bart
24 Luty 2014 15:28
5
Witam
Czy to nie twój internet explorer powoduje awarię modułu html i nagle zawiesza solidworks???
Wypróbuj aktualizację IE i spróbuj zobaczyć.
Czy próbowałeś otworzyć plik źródłowy, aby sprawdzić, czy coś jest nie tak?
Kiedy uruchamiam plik źródłowy, informuje mnie:
"Internet Explorer ograniczył wykonywanie skryptu lub formantu obsługującego X... "
Mówiąc dokładniej, SolidWorks działa!
I otwierając go za pomocą innej przeglądarki (chrome, firefox...)?
Całkiem nieźle, aby wpisać skrót w pasku adresu.
Chrome nie informuje mnie, że wystąpił problem, ale nie wyświetla tekstów (takich jak pierwszy obraz z pytaniem).
Hmm, dziwne..
Twój skrypt jest błędny, ok, ale nie możemy nawet wiedzieć, które polecenie jest.
Po ActiveX to wszystko albo nic, może to być animacja zupełnie nic jak aktualizacja systemu...
Kusiłbym się, aby powiedzieć ci o ponownej instalacji, ale myślę, że może to zacząć być dużo...
bart
24 Luty 2014 16:40
11
Windows jest aktualny? IE też?
Zaktualizuj wszystko i powinno znowu działać. ;)
1 polubienie
Właśnie zrobiłem ponowną instalację...
I wszystko jest już na bieżąco!
Próbowałem ponownie zainstalować 2 dodatki, jutro będę Cię informować.
Spróbuj przejść do Narzędzia, Opcja, Ogólne, odznacz "Pokaż najnowsze kanały wiadomości w okienku zadań"
jeśli błąd nadal występuje, przejdź do folderu C:\Program Files\SolidWorks Corp\SW (SolidWorks Version)\SolidWorks\data\taskpane\common Znajdź plik taskpanefuncs.js , usuń go, a następnie napraw solidworks
Witam
ActiveX jest czysto związany z Internet Explorerem i przy okazji staje się przestarzały (Html5 ect).
Jest to błąd programu Internet Explorer, który masz. IE jest często używany jako czytnik stron internetowych innych firm przez całą masę oprogramowania. W najgorszym przypadku, jeśli nie korzystasz z danej strony, możesz usunąć cały znajdujący się na niej kod, jeśli nie chcesz już otrzymywać błędu. Miernik dzienny IE byłby dobrym pomysłem, ale wątpię, żeby zadziałał.
bart
28 Luty 2014 13:47
15
Z notatnikiem otwiera swresources.html
Przejdź do linii 149
i spójrz na wadliwy charakter
Usuń go i zapisz.
(Oczywiście, zanim to zrobisz, zrób kopię swoich plików!)
Sion wyślij swój plik bezpośrednio ja poszukam
2 polubienia
pl
1 Sierpień 2014 06:43
16
Problem nie był już widoczny, ale znalazłem SPR na ten temat:
https://customerportal.solidworks.com/eservice_enu/start.swe?SWECmd=InvokeMethod&SWEMethod=GotoRecord&SWEService=SWGotoRecord&ViewName=SW+Solution+Preview+View+eService&BusObject=Solution&BusComp=Solution&Id=1-13TTEO0&SRN=
Witam
Uruchamianie Solidworks
Przejdź do menu "narzędzia"
następnie "Uzupełnienia"
Usuń zaznaczenie prawej i lewej strony "Solidworks Forum xxxx"
Potem już nie dostałem tej wiadomości
@+