Witam
Próbuję pobrać SW2015 SP5.0 z menedżera pobierania.
W tej chwili automatyczne pobieranie utknęło na poziomie 8%, a nawet wtedy musiałem nacisnąć przycisk "Ponów automatyczne pobieranie" 3 razy
Na czym polega problem?
Ktoś ma jakąś wskazówkę?
Witam
Próbuję pobrać SW2015 SP5.0 z menedżera pobierania.
W tej chwili automatyczne pobieranie utknęło na poziomie 8%, a nawet wtedy musiałem nacisnąć przycisk "Ponów automatyczne pobieranie" 3 razy
Na czym polega problem?
Ktoś ma jakąś wskazówkę?
Witam
Miałem problem i nie mogłem znaleźć rozwiązania poza :
- nalegaj (pobieranie jest wznawiane w miejscu, w którym zostało przerwane), więc po 50 kliknięciach czasami dochodzisz do 100%.
- Wybierz opcję Pobierz pliki pojedynczo, jak widać na zrzutzie ekranu (ale czasami to nie działało...)
- pobierz z domu, ponieważ był to firewall lub coś innego, co powodowało problemy, ale nawet jeśli spędziłem 1 godzinę z informatykiem, nie mogliśmy nic znaleźć!
Myślę, że wezmę rozwiązanie 3 !!!
Dziękuję
Następnie interesujące może być pozostawienie pytania otwartego na chwilę, aby sprawdzić, czy ktoś ma inne rozwiązanie do zaproponowania (w międzyczasie możesz spróbować, wyłączając program antywirusowy i zaporę ogniową, jeśli masz do tego prawa).
Nie mam prawa do serwera proxy, ale mogę korzystać z programu antywirusowego.
Dlaczego nie upewniłeś się, że aktualizacje pobierają się same w miarę upływu czasu?
Spowoduje to ostrzeżenie, gdy jeden z nich będzie dostępny. A potem wszystko, co musisz zrobić, to go zainstalować!
Koniec z pobieraniem plików, gdy nadejdzie czas:
Pobieram i instaluję tylko raz w roku i za każdym razem jest to tylko najnowszy SP.
Dzisiaj pracujemy w SW2014SP5.0 i teraz zamierzam zainstalować SW2015SP5.0.
Na pewno jestem rok spóźniony w porównaniu do wersji SolidWorks, ale ograniczam "produkcję" ugrzęźniętej wersji.
Witam
Miałem ten sam problem z powodu mojego programu antywirusowego, który zablokował pobieranie
Istnieje plik, który nie jest rozpoznawany przez Avast, więc musisz usunąć kontrolę pobierania lub po prostu wyłączyć program antywirusowy do następnego ponownego uruchomienia
Skończyło się na tym, że udało mi się pobrać wszystkie pliki, ale nie ukrywam, że było to kłopotliwe......
Na 2. komputerze obok mnie, zawsze mając na nim oko, aby sprawdzić, czy pobieranie nie zostało przerwane.
Trochę dodatkowych informacji: pobrał całkiem nieźle zeszłej nocy (sam).
Oto, co po raz pierwszy zaproponowałem w moim pierwszym przesłaniu:
"Nalegaj (pobieranie jest kontynuowane w miejscu, w którym zostało przerwane), więc po 50 kliknięciach czasami dochodzisz do 100%".
Ale czasami instalacja nie działa, ponieważ przy tak wielu przerwach istnieje jeszcze większa szansa na uszkodzenie plików!
@PL masz rację co do faktu, że niektóre pliki mogą ulec uszkodzeniu.
Rozpocząłem tworzenie obrazu admina.... Zobaczę !!
W każdym razie dziękuję.