Błąd równania podczas usuwania części planu

Witam

Zmiana klienta zmusza mnie do rozpoczęcia planu niemal od początku.

Usunąłem więc wszystkie funkcje jedna po drugiej, zaczynając od najstarszych, aby dojść do punktu, od którego mogłem wznowić.

Mam jednak błąd w równaniu, który pojawia się podczas usuwania profilu konstrukcyjnego.

Czy ktoś ma pomysł? Moim celem było rozpoczęcie od szkicu 3D6

Z góry dziękuję

EDIT: Mam wrażenie, że problem bierze się z zastosowanego kątownika 50/50/5. Niedawno zainstalowałem bibliotekę profili, którą pobrałem tutaj.

general_pare_soleil_erreur.sldprt

Witam;

W Mechanowelded and Sheet Metal Works, solidworks automatycznie tworzy równania, jeśli ten sam profil (w tym przypadku kąt) jest używany przez różne funkcje....
W rzeczywistości Solidworks zadaje pytanie (źle sformułowane), ale to wyskakujące okienko jest bardzo często częścią "ignorowanych" okien (patrz w opcjach ogólnych).

W swoim konkretnym przypadku możesz usunąć to równanie bez żadnych wyrzutów sumienia.

Jeśli chodzi o Twoją ogólną konstrukcję, zastanawiam się nad Twoimi funkcjami "przemieszczenia ciała",  po których następują "powtórzenia liniowe" + symetrie.... przy użyciu tych samych wartości przesunięcia (??) .... Z pewnością istnieje prostszy sposób. Jeśli chodzi o wykorzystanie szkiców 3D... Myślę, że są one zbędne. Myślę, że 40% używanych funkcji to za dużo. (Wygląda jak Catia z tymi wszystkimi bezużytecznymi płaszczyznami i symetriami...)

Pozdrowienia.

1 polubienie

Nie ukrywam więc, że jestem nowicjuszem w solidworks...

Ze względu na brak czasu nie miałem jeszcze okazji uczestniczyć w szkoleniu oferowanym przez mojego dealera.

Udaje mi się więc tyle, ile się da.

Na swoją obronę powiem, że przerwy między naczyniami nie są takie same, co uniemożliwiło mi wykonanie prostego liniowego powtórzenia