Witam
Sprowadziłem części (silniki) od naszych dostawców do SW, ale mimo diagnozy importu i zweryfikowanej błędy nadal występują. Jak je usunąć? zmusił go do powiedzenia, że wszystko jest w porządku?
Z góry dziękuję
error.jpg
Witam
Sprowadziłem części (silniki) od naszych dostawców do SW, ale mimo diagnozy importu i zweryfikowanej błędy nadal występują. Jak je usunąć? zmusił go do powiedzenia, że wszystko jest w porządku?
Z góry dziękuję
Dobry wieczór, czy próbowałeś otworzyć importowaną część jak część, a następnie ją naprawić?
Bo twoje arbo wyglądało jak import montażu w igs lub step. Możemy więc otwierać elementy jeden po drugim i naprawiać je
Tak, niektóre formaty generują więcej błędów niż inne.
Nie wiem jak usunąć te błędy, też interesują mnie porady.
W każdym razie, gdy mam wybór do importu, biorę Parasolid, to właśnie z tym formatem w ogóle mam najmniej błędów.
Witam
Sztuczka, która czasami działa: umieść część w zespole, a następnie zapisz zespół w części...
Ale często trzeba sobie z tym poradzić...
Dobranoc
Dobry wieczór
Sztuczka, która czasami działa, polega na tymczasowym usunięciu funkcji, które nie są uszkodzone i pozostawieniu tylko jednej funkcji (która zakończyła się niepowodzeniem), uruchomieniu na niej diagnostyki. Czasami solidworks udaje się naprawić.
Do przetestowania, ale bez gwarancji wyników.
Dobry wieczór
W metodzie babci, która sięga ponad 10 lat wstecz, po poprawieniu jak największej liczby błędów, ponownie zapisz swoją część w STEP lub Parasolid i otwórz ten plik. Czasami rozwiązuje te błędy!
W przeciwnym razie, na poziomie diagnozy importu, to, co już widziałem, to naprawianie nieciągłości jedna po drugiej, a nie proszenie o "naprawianie wszystkiego".
Naprawa go jeden po drugim działa naprawdę dobrze. Z drugiej strony jest długa i żmudna!
Kiedy podczas otwierania w Solidworks mam krok pełen błędów, zapisuję go w parasolid i otwieram. Jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, koniec z błędami. Pozostaje tylko zarejestrować się częściowo.