Cze wszystkim
Po pojawieniu się dwóch nowych stanowisk podjąłem się instalacji SW, EPDM, MYCAD, MYPDM...
Na pierwszym komputerze wszystko poszło dobrze, ale na drugim tuż przed zakończeniem instalacji SolidWorks pojawia się komunikat o błędzie (patrz PJ): "Nie można wykonać skryptu poinstalacyjnego (kod = -1)". SolidWorks nadal się instaluje, ale widzę błędy i spowolnienia, które prawdopodobnie są związane z tym błędem. Po 4 krotnym ponownym uruchomieniu instalacji zawsze wraca komunikat, jeśli ktoś już spotkał się z tym problemem to jestem cały w uszach.
Dziękuję.
Post konfiguracyjny: Windows 10 Pro, Intel Xeon E5-1630 v4, 64-bitowy
solid.png
Witam
Pamiętam problem z instalacją SW2015.
Oto, co wtedy robiłem .
Występuje konflikt między poprawką "KB3072630" systemu Windows a programem Solidworks 2015. Ta łatka została wydana 14 lipca i od tego czasu możesz napotkać wiele problemów (zawieszanie się, spowolnienie, brak ładowania modułu SDWORKS itp.).
Dassault Systèmes do zgłaszania informacji.
Aby rozwiązać problem, musieliśmy wykonać następujące czynności w następującej kolejności:
- Odinstaluj SDWORKS2015
- Odinstaluj KB3072630
- Zainstaluj ponownie SDWKS2015
Niech Moc będzie z wami.
2 polubienia
Dzięki Tobie OBI WAN, ale problem nie wziął się stamtąd:
Właściwie używam narzędzia do instalacji Solidworks, które instaluje również inne oprogramowanie, takie jak EPDM. Wygląda więc na to, że instalacja Solidworks zakończyła się pomyślnie, a następnie narzędzie nie może zainstalować EPDM, ponieważ plik instalacyjny został przeniesiony. Jest to zatem błąd wewnętrzny.
Z drugiej strony zauważyłem, że na moich nowych stacjach roboczych z systemem Windows 10 Solidworks działa bardzo wolno i zawiesza się częściej niż zwykle, aby zobaczyć z czasem...