Błąd instalacji Solidworks 2016

Witam

Potrzebuję pomocy, ponieważ nie mogę zaktualizować oprogramowania do wersji solidworks 2016.

Oto błąd, który się pojawia: 

Dziękuję za pomoc.

Yannicka TRINDADE

y.trindade@gpscopeaux.com

05.63.51.83.59

im_logs.zip
1 polubienie

Witam

Sprawdź, czy 3072630 Microsoft KB jest zainstalowany z usługi Windows Update, w następujący sposób:

1.         Aby otworzyć usługę Windows Update, kliknij przycisk Start .Image du bouton Démarrer W polu wyszukiwania wpisz Aktualizacja, a następnie na liście wyników kliknij pozycję Windows Update.

2.         W lewym okienku kliknij Wyświetl historię aktualizacji.

Jeśli tak, odinstaluj go, postępując zgodnie z tym samouczkiem:

http://www.mycadblog.fr/problemes-solidworks-rencontres-apres-la-mise-a-jour-de-microsoft/

Jeśli to nie zadziała, można zresetować ustawienia SolidWorks (które można przywrócić później), aby określić, czy pochodzą one z konfiguracji stacji roboczej: http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks

2 polubienia

Przypomnienie: jest to forum publiczne, aby skontaktować się z infolinią, należy otworzyć zgłoszenie na infolinię.

4 polubienia

Nawet w 2016 roku ta historia z 3072630 KB nie została rozwiązana? :o

3 polubienia

W rzeczywistości stwarza to wiele problemów, więc równie dobrze możesz to najpierw sprawdzić!

1 polubienie

@ Thom@s : Teoretycznie ten błąd jest naprawiony od 2015 SP5 (który powinien zostać wydany wkrótce), więc 2016 SP0 również.

Mick

6 polubień

Tak właśnie myślałem. Najwyższy czas!!

Nadal nie działa, oto błąd, który mam teraz po instalacji 16%:

erreur_installation_sw2016_02.jpg

Zasadniczo mówi, że nie może zainstalować przybornika, ponieważ nie może znaleźć pliku zip standardów przybornika, domyślnie te pliki znajdują się w:

C:\Users\mcordero\Documents\SolidWorks Downloads\SOLIDWORKS 2016 x64 SP0\Toolbox

W Twoim przypadku chce ich szukać w:

C:\Users\mcordero\Documents\SolidWorks Downloads\SOLIDWORKS 2016 x64 SP0\swwi

Jeśli posiadasz pliki instalacyjne Toolbox w formacie zip (w jednej lub drugiej z tych lokalizacji), jeśli nie, pobieranie SolidWorks jest niekompletne.

Mick

Dziękuję za radę, mój problem został rozwiązany, instalacja SW2016 przebiegła dobrze.

Dziękuję za radę, mój problem został rozwiązany, instalacja SW2016 przebiegła dobrze.

1 polubienie