Podczas instalacji oprogramowania SolidWorks 2013 64bits wykonałem wszystkie instrukcje instalacji, ale po chwili komunikat o błędzie uniemożliwia kontynuowanie instalacji. Zobacz załączony obraz, proszę, to pilne.
Jak mówi komunikat o błędzie, plik instalacyjny jest uszkodzony.
Może się to zdarzyć podczas pobierania z witryny SolidWorks, jeśli połączenie nie jest prawidłowo filtrowane. Dochodzi wtedy do mikroprzerw, a pliki mogą zostać uszkodzone, a zatem bezużyteczne.
Najlepszym rozwiązaniem byłoby użycie instalacyjnej płyty DVD.
W przypadku, gdy nie jest to możliwe, należy usunąć folder poprzedniego pobrania SolidWorks i ponownie uruchomić ten ostatni, aby spróbować uzyskać funkcjonalne pliki.
Ten folder znajduje się domyślnie w tej lokalizacji:
C:\Użytkownicy\Dokumenty\SolidWorks Pliki do pobrania
Wreszcie, jeśli połączenie sieciowe nie pozwala na szybkie i niezawodne uzyskanie plików instalacyjnych, można poprosić o instalacyjną płytę DVD od autoryzowanego sprzedawcy SolidWorks. Ta operacja jest całkowicie darmowa, więc równie dobrze możesz z niej skorzystać...
Wiedząc, że instalacja każdej płyty DVD zależy od używanego systemu operacyjnego i jest całkowicie niezależna: w wersji 64-bitowej potrzebujesz tylko 64-bitowej płyty DVD.
Sprawdzając krzyżowo odpowiedź fthomas, jeśli wkleimy wersję 32 do wersji 64, nadpisze ona pliki, a koszt instalacji oprogramowania nie będzie już możliwy.
zestaw do posiadania DVD na pulpicie, raczej zrób jego obraz i otwórz go za pomocą Daemon Tools (wirtualny odtwarzacz DVD)
lub po prostu zrób kopię płyty DVD (zachowaj ostrożność w przypadku DVD-DL, ponieważ jest ona większa niż 4,7 GB)
Ale wydaje mi się to dziwne i wygląda bardziej jak instalacja solidnego oddziału....
Komunikat o błędzie wskazuje, że numer seryjny nie jest rozpoznawany przez bazę danych solidworks, mówisz mi, że odzyskałeś płyty DVD od znajomego i mówisz mi o połączeniu sieciowym do pobrania, ale w tym przypadku nie potrzebujemy go.
Twój komputer jest wyposażony w napęd DVD, więc wystarczy włożyć 64-bitową płytę DVD SolidWorks, a następnie podczas instalacji wprowadzić numer seryjny SOLIDWORKS... numer seryjny, który musiał zostać dostarczony przez sprzedawcę... Ale czy kupiłeś Solidworks?
Ma to na celu wyłączenie kontrolera bezpośredniego dostępu do pamięci. Pod XP.... Menedżer urządzeń. Wyświetl zasoby Kliknij kontroler DMA. Wyłącz go na dole pola... (WAŻNE.... Zwróć uwagę na obsługę. , aby móc ponownie włączyć kontroler DMA. Następnie).