Błąd podczas instalacji SOLIDWORKS 2013 w wersji 64-bitowej

Podczas instalacji oprogramowania SolidWorks 2013 64bits wykonałem wszystkie instrukcje instalacji, ale po chwili komunikat o błędzie uniemożliwia kontynuowanie instalacji. Zobacz załączony obraz, proszę, to pilne.

eurreur_lors_dinstallation_solidworks_2013_64bits.jpg

Jaka jest twoja konfiguracja?

Na pierwszy rzut oka powiedziałbym, że to za mało...

Czy instalacja jest wykonywana z płyty DVD czy folderu pobierania?

1 polubienie

Skopiowałem i wkleiłem DVD1 na moim breau, a następnie skopiowałem i wkleiłem DVD2 do dvd1

oto konfiguracje mojego komputera

configuration_de_mon_pc.pdf

Witam

Jak mówi komunikat o błędzie, plik instalacyjny jest uszkodzony.

Może się to zdarzyć podczas pobierania z witryny SolidWorks, jeśli połączenie nie jest prawidłowo filtrowane. Dochodzi wtedy do mikroprzerw, a pliki mogą zostać uszkodzone, a zatem bezużyteczne.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby użycie instalacyjnej płyty DVD.

W przypadku, gdy nie jest to możliwe, należy usunąć folder poprzedniego pobrania SolidWorks i ponownie uruchomić ten ostatni, aby spróbować uzyskać funkcjonalne pliki.

Ten folder znajduje się domyślnie w tej lokalizacji:

C:\Użytkownicy\Dokumenty\SolidWorks Pliki do pobrania

Wreszcie, jeśli połączenie sieciowe nie pozwala na szybkie i niezawodne uzyskanie plików instalacyjnych, można poprosić o instalacyjną płytę DVD od autoryzowanego sprzedawcy SolidWorks. Ta operacja jest całkowicie darmowa, więc równie dobrze możesz z niej skorzystać...

(W każdym razie w Axemble!)

Pozdrowienia.

1 polubienie

Po co kopiować 2 płyty DVD lokalnie?

Wiedząc, że instalacja każdej płyty DVD zależy od używanego systemu operacyjnego i jest całkowicie niezależna: w wersji 64-bitowej potrzebujesz tylko 64-bitowej płyty DVD.

2 polubienia

Przede wszystkim połączenie nie wystarcza do pobrania DVD z sieci, potem wziąłem te dwie płyty od znajomego 

Następnie używam DVD do bezpośredniej instalacji, oto komunikat o błędzie, który pojawia się w górę.

W załączeniu znajduje się komunikat o błędzie, a także zawartość dwóch płyt DVD.

ereur_dvd1dvd2.pdf

Sprawdzając krzyżowo odpowiedź fthomas, jeśli wkleimy wersję 32 do wersji 64, nadpisze ona pliki, a koszt instalacji oprogramowania nie będzie już możliwy.

zestaw do posiadania DVD na pulpicie, raczej zrób jego obraz i otwórz go za pomocą Daemon Tools (wirtualny odtwarzacz DVD)

lub po prostu zrób kopię płyty DVD (zachowaj ostrożność w przypadku DVD-DL, ponieważ jest ona większa niż 4,7 GB)

Ale wydaje mi się to dziwne i wygląda bardziej jak instalacja solidnego oddziału....

Więc jeśli nie ma numeru seryjnego, nie ma licencji

Bez rąk, bez czekolady

1 polubienie

Komunikat o błędzie wskazuje, że numer seryjny nie jest rozpoznawany przez bazę danych solidworks, mówisz mi, że odzyskałeś płyty DVD od znajomego i mówisz mi o połączeniu sieciowym do pobrania, ale w tym przypadku nie potrzebujemy go.

Twój komputer jest wyposażony w napęd DVD, więc wystarczy włożyć 64-bitową płytę DVD SolidWorks, a następnie podczas instalacji wprowadzić numer seryjny SOLIDWORKS... numer seryjny, który musiał zostać dostarczony przez sprzedawcę... Ale czy kupiłeś Solidworks?

2 polubienia

Ma to na celu wyłączenie kontrolera bezpośredniego dostępu do pamięci. 
       Pod XP....  
       Menedżer urządzeń. Wyświetl zasoby 
       Kliknij kontroler DMA. 
       Wyłącz go na dole pola...  
       (WAŻNE.... Zwróć uwagę na obsługę. , aby móc ponownie włączyć kontroler DMA. Następnie).