Błąd otwarcia

Witam.

Chcę otworzyć pliki, które sam utworzyłem na moim komputerze, z wyjątkiem tego, że otrzymuję ten komunikat o błędzie w załączeniu

message_erreur.png

Witam

Na przykład podczas tworzenia kopii pliku na pulpicie i próby otwarcia go po zamknięciu SolidWorks występuje ten sam błąd?

A czy można testować na innej stacji roboczej?

Czasami pliki ulegają uszkodzeniu i nic nie możesz zrobić!

2 polubienia

Witam

zdarzyło mi się to również wcześniej i jako PL pliki są uszkodzone i nie możemy nic zrobić!

Nawet wsparcie techniczne Solidworks nie mogło mi pomóc... Musisz zacząć od nowa.

Chyba że masz automatyczną kopię zapasową, a wtedy możesz ją odzyskać.

W folderze C:\TEMP\TIMEW.

Powodzenia.

2 polubienia

.Pl:

Zrestartowałem komputer, skopiowałem pliki do sieci firmowej, próbowałem otworzyć go na innym komputerze, zrobiłem kopię o innej nazwie na moim komputerze  i nic nie działa  :(

manu67:

Brak automatycznej kopii zapasowej, minęło trochę czasu od otwarcia pliku.

Jak to się dzieje, że pliki ulegają  uszkodzeniu?

Już miałem ten problem.

Musiałam zacząć rysować od nowa:( 

1 polubienie

Korupcja pozostaje tajemnicą, ale na ogół są skorumpowani, ponieważ ktoś zaoferował więcej pieniędzy niż ty!

6 polubień

Czy możesz odzyskać dane na swoim serwerze dzień po jego utworzeniu???

Być może ktoś pracował nad nim od tego czasu i uległ uszkodzeniu podczas jego ostatniego nagrania...

1 polubienie

manu67:

Problem w tym, że plik będący prototypem, pozostał tylko w moim komputerze. więc nie ma kopii w sieci. I tak..... Mam tylko oczy do łez  ^^^...

Witam

Czy w SolidWorks są "Stare wersje"? Ponieważ w programie Inventor najnowsze wersje plików są zapisywane w określonym folderze jako kopia zapasowa

Eureka!!!!!

Pracuję z Solidworks 2014.

Mam wersję 2015 również zainstalowaną na moim komputerze.

Więc z przyzwyczajenia pracuję w 2014 roku, a potem próbowałem otworzyć wersją z 2015 roku i to zadziałało.

Dziękuję wszystkim państwu za wkład, chętnie podzielę się z państwem punktami rezolucji, ale musimy dokonać wyboru.

Wielkie dzięki.

3 polubienia

Fajnie, jeśli udało Ci się go otworzyć za pomocą 2015... Zrób kopię zapasową, aby mieć pewność. @+

1 polubienie

manu67 problem polega na tym, że jest tylko mój komputer, który jest wyposażony w 2015 i chciałbym mieć możliwość odzyskania go w 2014  roku, więc będę musiał  odzyskać moje pliki, ponownie uruchamiając  każdą funkcję, ale przynajmniej znam swoje wymiary.

Zapisz go w STEP, a następnie możesz go otworzyć w 2014 roku i zresetować funkcje swoich części dzięki FeatureWorks...

http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/fworks/c_Overview_of_FeatureWorks.htm?verRedirect=1

1 polubienie

Próbowałem, ale mam problem z FeatureWorks, który nie uruchamia się ^^^.

Tak, wiem, że to katastrofa....

To wszystko, przerobiłem swoje kawałki (na szczęście były tylko 3).

Wielkie podziękowania

1 polubienie

Eureka!!!!!

Pracuję z Solidworks 2014.

Mam wersję 2015 również zainstalowaną na moim komputerze.

Więc z przyzwyczajenia pracuję w 2014 roku, a potem próbowałem otworzyć wersją z 2015 roku i to zadziałało.

Dziękuję wszystkim państwu za wkład, chętnie podzielę się z państwem punktami rezolucji, ale musimy dokonać wyboru.

Wielkie dzięki.