Podczas instalowania Solidworks 2015 SP05 na komputerze od podstaw, niezależnie od typu (obraz administracyjny lub standardowy), występuje błąd SWregistrationProcess.
Jest to komputer HP Z400 12 GB z systemem Windows 7
Wymagania wstępne wydają się być w porządku, a sterowniki karty graficznej Nvidia Quadro 4000 zostały zaktualizowane ze strony internetowej Solidworks.
Myślę, że powinieneś podnieść poziom dzienników instalacyjnych SOLIDWORKS, zobacz załącznik, aby to zrobić (sprawdź wysoki poziom i utwórz logi Instalatora Windows)
Prawdopodobnie będziesz mieć większą precyzję w dziennikach Instalatora Windows, na przykład, jeśli nie można utworzyć klucza rejestru, dziennik Instalatora Windows poinformuje Cię, który z nich, a następnie możesz przypisać lub ponownie przypisać dodatkowe prawa w nadrzędnym kluczu rejestru, który powoduje problem.
Dołącz dzienniki, które to dla Ciebie utworzy, a ja rzucę okiem, jeśli chcesz.
Rzuciłem okiem, myślę, że masz rację w następującym (i podkluczach):
Nie udało się otworzyć klucza rejestru:80000002 podklucz:SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
Spróbuj skontaktować się z administratorem systemu, aby przywrócić prawa do całej gałęzi rejestru (stań się właścicielem klucza i dodaj uprawnienia administratora)