Błąd SWregistrationProcess podczas instalowania Solidworks 2015 SP05

Podczas instalowania Solidworks 2015 SP05 na komputerze od podstaw, niezależnie od typu (obraz administracyjny lub standardowy), występuje błąd SWregistrationProcess.

Jest to komputer HP Z400 12 GB z systemem Windows 7

Wymagania wstępne wydają się być w porządku, a sterowniki karty graficznej Nvidia Quadro 4000 zostały zaktualizowane ze strony internetowej Solidworks.

Pełne aktualizacje systemu Windows.

Z góry wielkie dzięki.

PS: Włożyłem kłody do PJ

summaryimlog_20150-40500-1100_00002.txt

Witam

Zobacz to rozwiązanie :

https://forum.solidworks.com/message/296455#296455

Ogólnie rzecz biorąc, są to wymagania wstępne, które instalują się niepoprawnie, prawdopodobnie VSTA (do ponownej instalacji z DVD).

Zakładając, że instalacja została wykonana w administratorze i po wyłączeniu programu antywirusowego!

1 polubienie

Witam

Znalazłem to na forum solidworks, może to pomoże

https://forum.solidworks.com/thread/56306

Czasami za pomocą programu Microsoft Fix- jest to pewnego rodzaju problem ;)

Witam

Czy stacja była objęta sesją administratora?

Jest to prawdopodobnie spowodowane problemem z dostępem do rejestru lub niekompletnym środowiskiem wykonawczym wizualizacji.

erreur_1603.png

Myślę, że powinieneś podnieść poziom dzienników instalacyjnych SOLIDWORKS, zobacz załącznik, aby to zrobić (sprawdź wysoki poziom i utwórz logi Instalatora Windows)

Prawdopodobnie będziesz mieć większą precyzję w dziennikach Instalatora Windows, na przykład, jeśli nie można utworzyć klucza rejestru, dziennik Instalatora Windows poinformuje Cię, który z nich, a następnie możesz przypisać lub ponownie przypisać dodatkowe prawa w nadrzędnym kluczu rejestru, który powoduje problem.

Dołącz dzienniki, które to dla Ciebie utworzy, a  ja rzucę okiem, jeśli chcesz.

Powodzenia 

Mick

log.png

Witam wszystkich,

Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

aby odpowiedzieć, tak, jestem administratorem domeny, a mój program antywirusowy (SOPHOS) jest wyłączony.

Zrobiłem instalację z bardziej precyzyjnymi logami, które umieściłem w komputerze.

Dziękuję Wam wszystkim

im_logs.zip
1 polubienie

Administrator domeny ok, ale administrator komputera lokalnego też?

Witam

Rzuciłem okiem, myślę, że masz rację w następującym (i podkluczach):

Nie udało się otworzyć klucza rejestru:80000002 podklucz:SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

Spróbuj skontaktować się z administratorem systemu, aby przywrócić prawa do całej gałęzi rejestru (stań się właścicielem klucza i dodaj uprawnienia administratora)

Mick

@Mick Cordero:OK Widzę to z systemem administratora.

@max59:Zrobiłem testy w lokalnym adminie z tym samym wynikiem.

Jeszcze raz wszystkim dziękuję.