Więc tak, skończyłem. Tak, udało mi się to zrobić, gdy wszystko wydawało się stracone!.
Udałem się na miejsce dziś po południu, aby zająć prawdziwe strony (co godzinę), ponieważ nie odpowiadały one dokładnie temu, co zabrał arysant. Poza tym w domu nie ma bałaganu, ale ja tam siedzę. (Mam nadzieję).
Wygląda to więc tak:
Jeśli chodzi o plany 2D, które zrobiłem, aby narysować każdy krok widziany z góry, oto szczegóły. Wyjaśnienie całej sprawy zajęłoby dużo czasu, ale taka jest metoda
Czy noga, którą dodałeś pod schodami, jest ograniczeniem klienta? Cofnąłbym go z powrotem na ścianę, żeby mieć wolne miejsce pod schodami. Dzieje się tak ze względów praktycznych.
Jeśli chodzi o nogę, to tak ją położyłem, bo od strony salonu będzie ona schowana przez belkę główną (tę małą na dole). Ale podoba mi się pomysł umieszczenia go bezpośrednio w ścianie przed nim, aby ułatwić czyszczenie. Porozmawiam o tym z rzemieślnikiem i przyszłymi klientami.
Ja też to dodałem, bo na górze mam tylko 100 mm drewnianej belki uspokajającej (alzacki dom zobowiązuje) do zamocowania tej klatki schodowej. Dlatego powiedziałem sobie, że ułożenie stopy w ten sposób bardzo złagodzi wysoki punkt fiksacji, prawda?
Bo to bardziej cieszy :-) Dodaję zrzuty ekranu, bo dodałem też rampę.
Rozwiń rozłożoną konfigurację i sprawdź, czy fałdy nie są usuwane w częściach, które się nie rozkładają. Dzieje się to z wątroby... Wszystko, co musisz zrobić, to je ponownie aktywować...
Nie wiem, dlaczego usunąłem część przez wytłaczanie, ale nie chciało mi się to przyjąć, więc musiałem coś pomajstrować (nie wiem co) i dlatego te dwa kroki nie wydawały się rozłożone. Wszystko wróciło do normy.
Ok, idealnie, powinniśmy jeszcze pomyśleć o zamknięciu postu poprzez walidację najlepszej odpowiedzi i co więcej, jest on skończony i gotowy do wdrożenia do produkcji. Z drugiej strony,
Wstawiłem ci -1, ponieważ nie sądzę, aby to było poprawne. Jeden z nas (PL lub gt22 lub ja) zasłużył na najlepszą odpowiedź za to, że pomógł Ci w rozwoju Twojej klatki schodowej i nie uprawomocnił Cię....
Chciałem oczywiście zrobić więcej zdjęć, ponieważ jest to mój pierwszy prawdziwy projekt betonowy, ale klient uszczelnił klatkę schodową na czas zakończenia prac.
Kiedy wszystko będzie skończone (myślę, że we wrześniu) pojadę tam, aby przyjrzeć się temu ze wszystkich obiecanych kątów.
Wiem, że pełne kontr-marcehs przytłaczają, ale klient jest królem.