Czy noga, którą dodałeś pod schodami, jest ograniczeniem klienta? Cofnąłbym go z powrotem na ścianę, żeby mieć wolne miejsce pod schodami. Dzieje się tak ze względów praktycznych.
Witaj Manu 67.
Jeśli chodzi o nogę, to tak ją położyłem, bo od strony salonu będzie ona schowana przez belkę główną (tę małą na dole). Ale podoba mi się pomysł umieszczenia go bezpośrednio w ścianie przed nim, aby ułatwić czyszczenie. Porozmawiam o tym z rzemieślnikiem i przyszłymi klientami.
Ja też to dodałem, bo na górze mam tylko 100 mm drewnianej belki uspokajającej (alzacki dom zobowiązuje) do zamocowania tej klatki schodowej. Dlatego powiedziałem sobie, że ułożenie stopy w ten sposób bardzo złagodzi wysoki punkt fiksacji, prawda?
Bo to bardziej cieszy :-) Dodaję zrzuty ekranu, bo dodałem też rampę.
Teraz wszystko już skończyłem.
A+ i dziękuję za opinie, porady i inne.
Klasa A+
Lucbirus.
To zależy od Ciebie!
Dla wizualnego (mniej ciężkiego) spróbuj otworzyć taśmy nośne
mechanicznie nie ma sensu zostawiać ich pełnych ;-)
Dobra robota ;-)
Ok, działa, powodzenia dla reszty. ;-)
Myślałem o otwarciu schodów, ale klient woli to w ten sposób. :-)
Klasa A+
Lucbirus (Lukbir)
Dobry wieczór
Czy udało Ci się porozmawiać ze swoim klientem o ruchu nogi trzymającej?
Nie zapomnij zweryfikować odpowiedzi, która pomogła Ci najbardziej, jako najlepszą odpowiedź
Dobry wieczór.
Nadal jestem na klatce schodowej, ale blisko zakończenia, cóż, mam na myśli laserowe cięcie i składanie.
Zrobiłem więc plany w wersji pdf dla folderu, ale dwa kroki nie chcą przejść do widoku rozłożonego.
Bez względu na to, jak bardzo się staram, nie rozumiem dlaczego.
Czy masz pomysł dlaczego?
Czy możesz umieścić plik części, a także rysunek, abym mógł zobaczyć?
Rozwiń rozłożoną konfigurację i sprawdź, czy fałdy nie są usuwane w częściach, które się nie rozkładają. Dzieje się to z wątroby... Wszystko, co musisz zrobić, to je ponownie aktywować...
Zapomnij o tym, znalazłem to.
Nie wiem, dlaczego usunąłem część przez wytłaczanie, ale nie chciało mi się to przyjąć, więc musiałem coś pomajstrować (nie wiem co) i dlatego te dwa kroki nie wydawały się rozłożone. Wszystko wróciło do normy.
Dziękuję wam wszystkim mimo wszystko
Ok, idealnie, powinniśmy jeszcze pomyśleć o zamknięciu postu poprzez walidację najlepszej odpowiedzi i co więcej, jest on skończony i gotowy do wdrożenia do produkcji. Z drugiej strony,
Zamykam ten post, ponieważ przechodzę do obróbki skrawaniem.
Dużo wiosłowałem, miałem kilka linii, ale znalazłem rozwiązania, logując się jak szalony.
Mam nadzieję, że nikt nie będzie mnie winił za ten wniosek.
Mam nadzieję, że to zamknie ten post, bo nie wiem, jak to zrobić inaczej.
A+ dla innych problemów, to na pewno.
Lucbirus (Lukbir)
Wstawiłem ci -1, ponieważ nie sądzę, aby to było poprawne. Jeden z nas (PL lub gt22 lub ja) zasłużył na najlepszą odpowiedź za to, że pomógł Ci w rozwoju Twojej klatki schodowej i nie uprawomocnił Cię....
Witam firmę.
Wracam, aby podzielić się z Wami wiadomościami na temat schodów zaprojektowanych kilka miesięcy temu.
Właśnie wrócił z malowania i jest nawet zainstalowany.
img_0516.jpg
jak wspomniano wcześniej
Zawsze uważam, że zamknięte piony obciążają całość
Niemniej jednak jest to bardzo miłe osiągnięcie
zdjęcia pod każdym kątem byłyby ładniejsze i bardziej wyraźne
Dziękuję za opinie @+ ;-)
Dziękuję za zdjęcie :)!
Witam.
Chciałem oczywiście zrobić więcej zdjęć, ponieważ jest to mój pierwszy prawdziwy projekt betonowy, ale klient uszczelnił klatkę schodową na czas zakończenia prac.
Kiedy wszystko będzie skończone (myślę, że we wrześniu) pojadę tam, aby przyjrzeć się temu ze wszystkich obiecanych kątów.
Wiem, że pełne kontr-marcehs przytłaczają, ale klient jest królem.