Cze wszystkim
Jak stworzyć spawanego mechanika z profilem prostokątnym: Udaje mi się go stworzyć dla dolnej części i górnej części, ale nie mogę go zorientować dla bocznych słupków.
esquisse_3d.jpg
Cze wszystkim
Jak stworzyć spawanego mechanika z profilem prostokątnym: Udaje mi się go stworzyć dla dolnej części i górnej części, ale nie mogę go zorientować dla bocznych słupków.
Witaj .PL, czy kliknąłeś "Nowa grupa"?
Witam
W menedżerze elementów, podczas tworzenia pionowych słupków, należy je zorientować za pomocą linii niskich lub wysokich szkiców.
Zobacz załączony plik
@+
@Aurélien: dziękuję Tworzę kilka grup, mój problem dotyczy tylko orientacji profilu!
Wtedy istnieje również możliwość zorientowania ciała stworzonego, jeśli nie możesz tego zrobić za pomocą rozwiązania Coyote:
Odpowiedź Benoit na moje pytanie: http://www.lynkoa.com/forum/3d/decaler-un-profil-mecano-soude-solidworks
Z "przemieszczeniem" ciała i ograniczeniem
Wydobywasz wielkie artillery@Aurélien ^^ Zwykle z techniką @Coyotte idzie to bardzo dobrze.
Musisz kliknąć zakładkę "dostosowany", a następnie bawisz się kątowaniem, jeśli jest to kwestia kątowania. Lub za pomocą opcji "ustaw profil", jeśli chcesz umieścić go wewnątrz, na zewnątrz itp. linii konstrukcyjnych.
Z drugiej strony, w przypadku tej ostatniej opcji, musisz mieć punkty do utworzenia w szkicu swojego profilu
edit: Wiadomość została podwojona w stosunku do poprzedniej. Jezeli moderacja moze to usunac ;)
To jest metoda Rambo w CAD :)
To sprytne, że tak mnie rozśmieszysz w środku biura! :D
Zobacz załączony plik
Podkreślanie zmiany położenia profilu
Tworzenie X grup
zobacz załączone pliki pod SW 2012
@+
Cześć @.PL
Myślę, że biorąc pod uwagę udzielone odpowiedzi
1 zasługuje na przycisk, ta odpowiedź rozwiązała mój problem
@+