Szkicowanie 3D i mechanik spawany

Cze wszystkim

Jak stworzyć spawanego mechanika z profilem prostokątnym: Udaje mi się go stworzyć dla dolnej części i górnej części, ale nie mogę go zorientować dla bocznych słupków.

esquisse_3d.jpg

Witaj .PL, czy kliknąłeś "Nowa grupa"? 

3 polubienia

Witam

W menedżerze elementów, podczas tworzenia pionowych słupków, należy je zorientować za pomocą linii niskich lub wysokich szkiców.

Zobacz załączony plik

@+

esquisse_3d_pl.sldprt
3 polubienia

Myślę, że kolejny przykład bliższy temu, czego chcesz

@+

esquisse_3d_pl_bis.sldprt

@Aurélien: dziękuję Tworzę kilka grup, mój problem dotyczy tylko orientacji profilu!

Wtedy istnieje również możliwość zorientowania ciała stworzonego, jeśli nie możesz tego zrobić za pomocą rozwiązania Coyote:

Odpowiedź Benoit na moje pytanie: http://www.lynkoa.com/forum/3d/decaler-un-profil-mecano-soude-solidworks

Z "przemieszczeniem" ciała i ograniczeniem

1 polubienie

Wydobywasz wielkie artillery@Aurélien ^^ Zwykle z techniką @Coyotte idzie to bardzo dobrze.

Musisz kliknąć zakładkę "dostosowany", a następnie bawisz się kątowaniem, jeśli jest to kwestia kątowania. Lub za pomocą opcji "ustaw profil", jeśli chcesz umieścić go wewnątrz, na zewnątrz itp. linii konstrukcyjnych.

Z drugiej strony, w przypadku tej ostatniej opcji, musisz mieć punkty do utworzenia w szkicu swojego profilu

reglages.jpg
3 polubienia

edit: Wiadomość została podwojona w stosunku do poprzedniej. Jezeli moderacja moze to usunac ;)

reglages.jpg

To jest metoda Rambo w CAD :)

5 polubień

To sprytne, że tak mnie rozśmieszysz w środku biura! :D

4 polubienia

Zobacz załączony plik

Podkreślanie zmiany położenia profilu

Tworzenie X grup 

zobacz załączone pliki pod SW 2012

@+

mecano_soude_-pl.sldprt
2 polubienia