Nie wiem czy to ma znaczenie, ale widzę, że cęgi "DN200" mają wadę, która jest widoczna na ekranie. Nie są wyśrodkowane w stosunku do trzymanej przez nie rurki.
Lepiej byłoby użyć osi pośrodku rury.
Kolejna rzecz, która wygląda bardziej jak twój problem, otrzymuję ten komunikat, gdy używam widoku 3D, takiego jak w twoim filmie.
Nie mam już komunikatu, jeśli mam mój ASM jest ściśle równoległy do płaszczyzny 1 lub 2 lub 3, w zależności od rysowanej linii 3D. Innymi słowy, widzę, że nie używasz ograniczeń wzdłuż X, wzdłuż Y itp. Wydaje mi się, że skoro nie masz przekątnych, a jedynie równoległe do X lub Y lub Z. Dobrze jest pracować równolegle do ekranu, a nie w przestrzeni 3D.
Nie wiem, czy to jasne, ale żeby uniknąć tego szalonego komunikatu: osobiście postępuję zgodnie ze wskazaniami. Co myślisz???
Na Twoim miejscu włączyłbym wyświetlanie małych ikon ograniczeń podczas wybierania encji.
Rzeczywiście, SW informuje, że dodał automatyczne ograniczenia. Może to są te, które Cię blokują. Zajrzyj również do narzędzi / ustawień szkicu: czasami parametr przeskakuje tutaj i szybko staje się irytujący
Z pewnością mój szkic jest całkowicie ograniczony do xyz, nie wiedziałem, że możliwe jest zrobienie własnego scu.
Tylko na tym etapie postępu szkic bryły 3D nie akceptuje już wiązania linii łączących na planach, nawet jeśli wszystko jest dobrze ograniczone na 3 osiach i dokładnie po bokach i równolegle
Nie ma ustawień, które zmieniają stan pracy.
Zaciski są dobrze zamocowane na osiach
Od dłuższego czasu staram się pracować w takich warunkach, ale jest coraz gorzej.
Mały filmik z próby modyfikacji mojego podwozia, osobiście już nie rozumiem, co to robi
Jest to problem, z którym również spotykam się dość często. Oczywiście SW nie wie, jak obsługiwać szkic 3D (a nawet 2D), który jest trochę zbyt zajęty.
Stosuję 2 metody: - Uwolnij szkic od kilku ograniczeń, dodaj mój element i, być może, przywróć ograniczenia; - Jeśli to nie wystarczy, obchodzę problem, próbując podzielić mój szkic na kilka innych.
Twoja ostatnia wiadomość martwi mnie do tego stopnia.
Nie mogę pogodzić się z tym, że jestem na krawędzi SW, a zwłaszcza, że reszta mojej kariery wygląda tak. Bardzo duże projekty wykonywane są na solidnym terenie.
Zwłaszcza, że kolejny projekt, nad którym będę pracował, jest o wiele bardziej złożony i pracochłonny.
Trudno mi uwierzyć, że sprzedaje się nam oprogramowanie, które w końcu nie działa poprawnie....
Odpoczynek i spokój na weekend, w poniedziałek mam asystę SW pod telefonem. Nie pozwoliłbym im odejść
W końcu z tym wzorcem projektowym, jeśli chcesz, aby szkic nie był błędny, musiałby być w pełni izostatyczny: jeśli zaczniesz mieć wiązania równoległe do linii / płaszczyzny i podążające za X w tym samym czasie na linii, zwykle na początku solidworks dobrze to trawi, ale po ograniczeniach hiperstatycznych X pęka i nie robi nic złego.
Najprostszym sposobem jest prawdopodobnie pocięcie szkicu na kilka szkiców, ponieważ im mniej masz pociągnięć, tym mniejsze prawdopodobieństwo, że nałożysz ograniczenia hiperstatyczne.