Szkic: Nie można cofnąć usunięcia

Witam

Mam wyszarzony szkic w menedżerze funkcji. Chcę uzyskać do niego dostęp, ale otrzymuję komunikat, że najpierw muszę cofnąć usunięcie. Robię to, ale szkic pozostaje wyszarzony i niedostępny.

Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem? Czy ktoś ma pomysł, jak rozwiązać ten problem?

Z góry dziękuję

Cdt

Witam

Czy to w pokoju, czy w ASM?

Jeśli jest w ASM, to nie jest to nienormalne, chociaż ciekawe, przyznaję to.

Pozdrowienia

Jest w części zespołu. Nawet kiedy otwieram pokój, mam ten nierozwiązywalny problem.

Witam

Która wersja jest używana i czy możesz opublikować swoje pliki.

1 polubienie

Jestem w SW 2019 V4

struktura.sldprt

Czy masz dostęp do tego szkicu?

Jeśli tak, to z czym to odpowiada?

Czy ten szkic jest szkicem importowanym czy pilotowanym ?

W takim przypadku wiązania muszą zostać zerwane, a wspomniany szkic musi być całkowicie ograniczony

@+

Czy wykonanie szkicu na podstawie tego szkicu w innej części zespołu może być przyczyną tej blokady?

@gt22

Szkic jest dołączony do mojej poprzedniej wiadomości. Jak mówią, obraz jest wart więcej niż słowa.

I tak, ale niekoniecznie mamy tę samą wersję oprogramowania

co oznacza, że nie widzę twojego szkicu 

ponieważ jestem w niższej wersji

Co jest ponadto, jak powiedziałem w mojej poprzedniej wiadomości, jeśli twój szkic jest wykonany za pomocą szkiców pochodnych lub rodziny części

Nie można go zmodyfikować lub musisz usunąć połączenia i ponownie ograniczyć, aby uzyskać szkic

es ce c' Claire ;-)

@+

PS:

Opublikuj obraz, rozwijając swój kawałek lub znajdź swój szkic, aby wstawić obraz, po prostu sprawdź pocztówkę ze słońcem i górą w prawym górnym rogu odpowiedzi 

@gt22

Szkic nie jest szkicem pochodnym. Służy jedynie jako źródło dla innego szkicu pochodnego. Więc nie rozumiem, dlaczego jest wyszarzony i ma ten błąd. Zazwyczaj szkice pochodne nie są wyszarzone w menedżerze operacji.

Co więcej, nie jest to też rodzina elementów. Po prostu kawałek stworzony sam w sobie.

Witam

Musisz mieć problem z funkcją "skala" w swoich równaniach, ponieważ jeśli ją usuniesz, odzyskasz dostęp do swojego szkicu, nie będzie on połączony z zewnętrznym plikiem, którego w każdym razie nie można znaleźć?

Pozdrowienia

Z mojej strony zawiesza się, gdy postawisz 3,98 na powierzchni, jeśli włożysz inną wartość, to działa.

Przez con chciałem zamienić skalę na = 1 i od tego czasu opcja usuwania nie jest już widoczna. Dziwny^^

Dobry wieczór

Na wszelki wypadek, oto komunikat, który otrzymuję, gdy próbuję go otworzyć (w SW2020):

Pożółkłe po kliknięciu na "odbuduj":

Cdt

capture.png
1 polubienie

Cze wszystkim

Dziękuję za odpowiedzi. Rzeczywiście, nie załączyłem pliku z parametrami, ale z mojej strony mam go i nie mam błędu wskazującego na ten plik. Dowód, mam inne zmienne w tym pliku, a inne części zestawu nie mają tego pb.

Cdt